"Henke" med ny monsterräddning: "Osannolikt av Lundqvist"

|

Ottawa Senators och Erik Karlsson fick en drömstart på slutspelsserien mot New York Rangers. Men ledningen med 2–0 i matcher käkade Henrik Lundqvist och hans Rangers upp – mycket tack vare målvaktens storspel.

I lördagens möte fortsatte Henrik Lundqvist att storspela och bjuda på flera osannolika räddningar.

– Osannolikt av Lundqvist, säger kommentatorn i NBC:s sändning om räddningen som lär vara med i kategorin årets räddning.

New York Rangers skulle ta ledningen när svenske Jesper Fast slog till för tredje gången i slutspelet. Nick Holden utökade till 2–0 för Rangers men bara minuten senare reducerade Ottawa genom Mark Stone.

I den andra perioden fick Ottawa maximal utdelning och kvitterade först genom Mike Hoffman innan Tom Pyatt gav hemmalaget ledningen med 3–2.

Erik Karlsson då? Jo, han fick tre passningspoäng och fick även sätta sig i utvisningsbåset efter en ful armbåge på Tanner Glass.

– Det är en armbåge. Men jag har sett värre än det där, säger experten Andreas Johansson i Viasat.

LÄS ÄVEN: Karlsson hyllas på nytt: "Världens bästa Karlsson"

Innan den andra perioden var över skulle New York Rangers dock kvittera. Lagkaptenen Ryan McDonagh klev fram när laget mest behövde det och tryckte dit pucken bakom Craig Anderson.

Craig Anderson skulle få kapitulera på nytt i den tredje perioden när Jimmy Vesey höll sig framme. Anderson var nära att ta pucken men efter videobedömning var det tydligt – pucken var över linjen och Vesey gav Rangers ledningen med 4–3. Jublet blev extra stort vid Rangers-båset då Veseys mål inte bara gav laget ledningen utan även var hans första slutspelsmål i karriären.

Med 1.26 kvar av matchen skulle en bekant spelare till New York Rangers förstöra kvällen en del. Ottawa plockade ut Craig Anderson i båset och då kunde Derick Brassard som byttes bort från Rangers till Ottawa slå till och kvittera efter en tilltrasslad situation och ta matchen till förlängning.

Väl i förlängningen var JT Miller nära direkt när han slängde in pucken på mål. Den gången skulle dock ribban rädda Anderson och Ottawa. Mindre än minuten senare var pucken i mål för Rangers när Michael Grabner styrde in pucken men domarna dömde bort målet för hög klubba på Grabner – helt korrekt beslut.

– Rätt beslut, såklart, säger Andreas Johansson i Viasat.

Istället var det Kyle Turris som blev matchhjälte när han satte 5–4 i förlängningen och gav Ottawa ledningen med 3–2 i matcher. För Ottawa kan konferensfinalen säkras på tisdag när lagen möts på nytt och för Rangers är det nu två matcher som måste vinnas – annars är det tidig semester som väntas för Lundqvist och co.