Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/5

"Henke" hyllas efter jättematchen: "Gav dem en chans att vinna"

Svenskarna visade vägen för New York Rangers när laget kopplade greppet mot Montreal Canadiens. Henrik Lundqvist storspelade i målet och hyllades efter insatsen. – Jag tvingades ge precis allt för att orka stå emot, säger han till NBC Sports.

Det var Montreal Canadiens som var förhandsfavoriterna i duellen med New York Rangers. Henrik Lundqvist och hans lagkamraters statistik i slutspelet på både hemmais och i Montreal var ingen vidare läsning inför mötet.
Men efter att Montreal haft ledningen med 2–1 i matcher är det nu istället New York Rangers som leder matchserien med 3–2 i matcher.

Detta efter nattens blytunga seger i Montreal. Jesper Fast slog återigen till och nätade och Henrik Lundqvist storspelade för sitt lag. Den rutinerade världsmålvakten ser ut att ha hittat toppformen lagom till slutspelet efter en annars ganska svajig säsong. ”Henke” stod för 34 räddningar i nattens möte och hyllades för sin insats.
– Lundqvist gav dem en chans att vinna i kväll med den ena kanonräddningen efter den andra, sa TV-experten Brian Boucher.

Lundqvist själv var väldigt nöjd med sin insats.
 – Jag tvingades ge precis allt för att orka stå emot Montreals anstormning, speciellt under den första perioden. Men vi ville absolut inte förlora här i kväll och hamna i underläge med 3-2 i matcher, säger han och fortsätter.
Vi har satt tonen i matchserien nu. Det gäller att vi tar kommandot direkt i matchen på lördag för vi vill inte komma tillbaka hit för ännu en match.

Stor hjälte blev även Mika Zibanejad. Svensken avgjorde matchen på övertid efter att New York Rangers dominerat förlängningen.
– Det finns nog inget bättre än att vinna på övertid i slutspelet. Att få avgöra en sån här match är självklart en fantastisk känsla. Mitt viktigaste mål i NHL någonsin, säger han till Expressen.

Mest läst