"Han använder rätt bestick till rätt maträtt"

Rasmus Dahlin blev stor matchhjälte mot Liberec med ett läckert solomål. Efteråt hyllades han av Roger Rönnberg. – Hans två-tre senaste veckor har varit otroligt bra, säger Frölunda-tränaren.

ANNONS
|

Frölundas supertalang fortsätter att ta kliv. På måndagen blev han uttagen i Rikard Grönborgs landslagstrupp till Karjala Cup. Under tisdagskvällen visade 17-åringenatt förbundskaptenen har tagit rätt beslut.

Utöver flera fina uppåkningar och passningar i matchen mot Liberec blev Dahlin dessutom matchhjälte med ett snyggt solomål i den tredje perioden. En av många som var imponerad av backen efter slutsignalen var tränare Roger Rönnberg.

– Han har verkligen växt den senaste tiden. Hans två-tre veckor senaste har varit otroligt bra. Han har hittat ett lugn i sitt spel och börjat hitta själv när han ska köra de här uppåkningarna, säger Roger Rönnberg och fortsätter:

ANNONS

– Rasmus vet när han verkligen ska våga gå på attack i sitt anfallsspel och när han ska nyttja sitt passningsspel. Han har börjat lära sig att använda rätt bestick till rätt maträtt.

Lundqvist stämmer in i hyllningskören

Även Joel Lundqvist, som också han fick hitta nätet, imponeras av Dahlins formkurva.

– Han är så offensivt skicklig och skapar lägen framåt, men även på vilket fantastiskt sätt han löser situationer i egen zon och gör det lätt för forwards att komma iväg i fart. Han är väldigt imponerande, det måste jag verkligen säga. Och han har tagit kliv. Han har varit bra för oss under flera matcher nu, och det är jättekul för hans del med landslag och allt sådant. Det är han värd, säger lagkaptenen som trots målet fortsatt erkänner att hanhämmas av sin handskada.

–Det är ju en tass som är lite halvkass, sedan funkarspelet okej ändå. Men det är väl tekningar och skott och lite så som påverkas, men det får funka…

ANNONS