Hånade funktionsnedsatt motståndare: "Tar starkt avstånd"

ANNONS
|

Under SM-slutspelet i våras blev HV71:s burväktare Linus Söderström, som aspergers, kallad "särbarn" av en spelare i Brynäs. Då gick klubben ut med att man skulle gå till botten med detta.

Nu har en liknande incident inträffat i Brynäs damlag. När Djurgården drog ifrån rejält i SDHL-mötet i helgen fick en spelare nog och började håna en spelare i Stockholmsklubben. Det är vida känt i serien att spelaren i fråga har nedsatt hörsel och det var detta som Brynäs-spelaren hånade.

"Alla blev arga"

– Alla blev ju riktigt arga. Hennes medspelare blev också det, de höll ju med om att det inte var okej, säger Elin Johansson i Djurgården till Expressen.

ANNONS

Johansson menar att hon märkte att lagkamraten påverkades av hånet.

– Hon var upprörd. Men hon visade det inte så mycket för oss. Klart man står på sig egentligen. Men jag hoppas att hon kände stöd från oss som reagerade på det, säger hon.

"Tar starkt avstånd"

Brynäs klubbchef Johan Stark berättar för Sportbladet att klubben nu, återigen, gör sitt yttersta för att något liknande inte ska hända igen.

–Jag fick reda på detta igår och det handlar om en spelare som alltså inte klarat av att hantera sin frustration. Vi tar givetvis starkt avstånd från den här typen av beteende och kommer först och främst att sätta oss ner och ta ett allvarligt snack med spelaren i fråga, säger han.

ANNONS