Här är världens bästa hockeybröder

ANNONS
|

NHL är den stora drömmen för alla unga ishockeyspelare, men ytterst få lyckas ta en plats i världens bästa liga. Trots det händer det då och då atttvå – eller flera – bröder tar sig hela vägen.

Det finns flera häpnadsväckandeberättelser på temat "bröder i NHL", som den om The Sutters. Under ett par säsonger i mitten av 1980-talet spelade sex bröder från den familjen NHL-ishockey.

MontrealstjärnornaMaurice och Henri Richard har en svårslagen meritlista. Tillsammans vann de 19 Stanley Cup-titlar, "Rocket" och "Pocket Rocket" fick även mängder av individuella utmärkelser, och öste in mer än 2000 poäng.

Att några aktiva – eller framtida – NHL-bröderska slå deras rekord och bli NHL-mästare fler än 19 gånger är omöjligt. Dagens lönetak sätter helt enkelt stopp för dynastier, likt den Montreal hade på "The Richards" tid.

ANNONS

Läs också:Här är superstjärnornas okända bröder

Läs också:Från fjuniga rookies till ärrade veteraner

Sverige har levererat flera brödrapar till NHL. Henrik och Joel Lundqvist,tvillingarna Daniel och Henrik Sedin är två exempel. Och i bildspelet högst upp i artikeln finns det fler, hur många har du koll på?

ANNONS