Gustafssons nöjd med comebacken: "Väldigt positivt"

Johan Gustafsson har fått se målvaktskollegan Johan Mattsson imponera mellan stolparna den senaste tiden. Men mot Mora var han tillbaka mellan stolparna – och efter en svajig inledning imponerade han. – Det var skönt att vara tillbaka i hetluften, säger han.

ANNONS
|

Det som på förhand såg ut att bli en målvaktssituation med Johan Gustafssons om tydlig etta och namnen Mattsson som uttalad tvåa har svängt rejält. Mattsson har varit stabiliteten själv när Frölundas något svaga säsongsstart börjat vända. Då har Johan Gustafsson fått stå vid sidan. Fram tills Mora-mötet.

– Det kändes kul att spela igen, nu var det ett par matcher sedan. Det är spela man vill göra, säger han.

Inget av Moras två första mål såg omöjligt ut att stoppa på vägen till nätet. Skulle det här bli spiken i kistan för Johan Gustafssons förhoppningar om att återta förstaplatsen mellan stolparna? Han ville bestämt något annat. Med en strålande vacker frilägesräddning i andra perioden såg allt ut att vända.

ANNONS

–Det var ett viktigt läge i matchen där den står och väger lite. Då var det viktigt att steppa upp. Det var en skön räddning , säger han.

Han spelade stabilt, reflexerna satt där de skulle och det skulle krävas båda försvarsslarv och en man mer för att Mora skulle få hål på honom i period tre. Matchen fortsatte till straffar. Där behöll Gustafsson formen. Två försök genererade två nya räddningar. Totalt stannade han på 24 och en räddningsprocent på 88,89. Ett klart fall framåt.

– Helheten kändes bra och stabil. De grejerna som jag har fått tid att jobba på nu under mitt break satt bra. Det är något att bygga på, säger han.

Vad är det för saker du har jobbat med?

– Det är en massa små detaljer som jag har sett måste bli bättre. Det var väldigt positivt att det kändes som det satt idag.

ANNONS