Guldläge för Tre Kronor – då kan festen tvingas flyttas

ANNONS
|

Semifinalen mot Finland är historia, nu är det final och storfavoriterna Kanada som väntar. För Tre Kronor innebär matchen en jakt på sitt tionde VM-guld, första sedan 2013, samtidigt som lönnlöven satsar sitt tredje raka.

Samtidigt som svenskarna laddar inför en drömfinal jobbar ishockeyförbundet med att hitta någonstans att fira ett eventuellt guld, detta då Kungsträdgården redan är bokad av Uefa och fotbollsförbundet. Det med anledning av förbundets 100-års jubileum, samtidigt som Uefa kommer ha en fanzone inför Europa League-finalen.

– Tyvärr har vi redan bokat det här. Jättekul med alla framgångar för ishockeyn, men vi kan inte bara flytta på oss. Det är en hel stad uppbyggd i "Kungsan", säger SvFF:sMaria Af Geijerstam till Sportbladet.

ANNONS

LÄS OCKSÅ:Så ska Kanada knäckas: "Det kommer smälla"

Tidningen skriveratt ishockeyförbundet istället bokat anrika Sergels Torg istället, en plats där guld har firats förr. Att den eventuella guldfesten skulle flyttas till "Plattan" istället är inget lagkapten Joel Lundqvist har något emot.

– Jag har varit i Kungsan två gånger så det kan vara kul att köra en tredje gång på Sergels torg. Jag är själv uppväxt med Sergels torg, så det hade smakat fint, säger lagkaptenen Joel Lundqvist till Sportbladet.

ANNONS