Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/27

Guldhjälten om säsongen: "Det var väl inte jätteroligt"

Han tog guld med Frölunda och lämnade därefter för spel i NHL – men fick nöja sig med AHL. – Det var väl inte jätteroligt alltid, säger Lasse Johansson.

Den 29-årige målvakten från Mora gjorde tre säsonger i Frölunda och avslutade sin sejour med SM-guldet förra säsongen. Under grundserien delade han på målvaktsposten med Johan Gustafsson.
I slutspelet valde Roger Rönnberg att spela enbart Lasse Johansson som var lysande och hade höga 94.7 i räddningsprocent innan skadan kom.
Efter SM-guldet valde han att skriva på för Chicago Blackhawks – dock blev det aldrig något spel i NHL utan Johansson fick nöja sig med spel i AHL.
– Det har varit som en berg och dalbana … jag hade en tung period i mitten av säsongen och sen avslutade jag säsongen lite bättre. Annars var det en ganska tung säsong, vi förlorade många matcher och det var väl inte jätteroligt alltid, säger han och fortsätter.
– Upplevelsen var dock rolig att få.

Under säsongen fick han dock agera andremålvakt i NHL efter en skada. Närmare än så blev det inte spel i världens bästa hockeyliga.
– Jag fick ju chansen där under två-tre veckor och det var helt fantastiskt att få vara med. Sen hade jag ju självklart hoppats att få spela lite också, säger han och fortsätter.
– Det var speciellt att träna med spelare som (Patrick) Kane och (Jonathan) Toews. Det är extremt duktiga spelare och det blev många mål i början där men sen kom man in i det på något sätt. Man vänjer sig efter ett tag.

Är du en bättre målvakt nu?
– Jag är nöjd med att jag tog steget över och att jag fick chansen. Sen vet jag inte om jag är en bättre målvakt eller inte, men jag har bättre verktyg nu för att bli en bättre målvakt.

Kontraktet med Chicago Blackhawks tar slut nu efter säsongen. Snart är han fri att förhandla med vilken klubb som helst i Nordamerika. Om det inte blir spel där så äger Frölunda fortfarande rättigheterna till Lasse Johansson om han väljer spel i Europa – och måste därmed köpas loss av en klubb.
– Oavsett var jag hamnar så ska det bli skönt med semester. Jag känner ingen stress över framtiden, säger han.

Men vad vill du?
– Jag vill ju försöka slå mig in i NHL, självklart. Om man ska det så ska man ju vara kvar härborta. Det är självklart det jag hoppas på.

Skönt med semester?
– Absolut. Jag håller på att plocka ihop lite här nu innan det blir resa hem till Sverige. Jag har faktiskt inte varit hemma i Sverige sedan jag drog över efter förra säsongen så det ska bli skönt.
 

Se mer från - Frölunda Indians
Mest läst