Grundström vill ha en tröja direkt

Carl Grundström åker till Toronto för att visa att han kan göra mål. – Jag åker för att ta en tröja, säger han till GP.

ANNONS
|

När Frölunda hade värvat Carl Grundström så satte sig coachen Roger Rönnberg ner med Umeåkillen som utvecklats i Modo Hockey – och fick det här sköna citatet:

"Bara så du vet Roger, jag kan göra mål också."

Ska du köra det citatet med Mike Babcock i Toronto Maple Leafs också?

– Njae, jag vet inte. Vi får se, skruvar sig Grundström – som hade en grym säsong fram till jul förra säsongen.

Ett tag ledde han till och med målligan i SHL, men mattades en del efter JVM-turneringen.

Året i Frölunda har gjort gott – och det är med ett stärkt självförtroende som Grundström åker till Toronto och MasterCard Centre, där träningscampen hålls.

ANNONS

Tror du själv att du tar en tröja?

– Ja, det är därför jag åker över i alla fall. Sedan om det går hela vägen eller inte, det får vi se. Men jag känner att jag haft en bra försäsong i Frölunda och det känns bra i både kroppen och spelet. Jag har en bra känsla, tycker jag.

Och nervös? Glöm det.

– Nä, jag blir inte det. Det här ser jag mer som en riktigt rolig grej och en utmaning, säger han mitt i flyttpackningen.

Det blir hotell först – och skulle han få klartecken för spel i NHL blir det förstås en lägenhet som nästa steg. Även Andreas Johnsson, som spelade förra säsongen i Marlies, kommer till samma träningsläger.

– Jag har pratat med honom lite grann. Han gjorde en riktigt bra säsong i AHL, så han kommer också att vara med och slåss om det ...

Rylanders omdöme om NHL-chanserna

Lias Andersson:

"Har en tjurighet kombinerad med hårdhet och skott – och kan mycket väl ta sig direkt in i New York Rangers. Lär få inleda säsongen i Madison Square Garden – och det är en bonus om han kommer tillbaka till Frölunda. Chans till NHL: 95 procent.

Carl Grundström:

Också tjurig – med en målfarlighet som spets. Kör närmsta vägen mot mål – och det uppskattas alltid i Nordamerika. Skulle kanske må bättre av en härdande säsong till i SHL. Chans till NHL: 50 procent.

ANNONS