Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/3

Grönborg öppnar för Dahlin i OS

Frölundas supertalang Rasmus Dahlin är redo för spel med Tre Kronor i Karjala Cup – nästa år kan det bli OS för 17-åringen. – Alla spelare som är med i höstens två landslagsturneringarna är OS-aktuella, säger förbundskaptenen till DN.

Frölundas backtalang Rasmus Dahlins har minst sagt tagit nästa steg i sin karriär. I skrivande stund är 17-åringen femte bäst i Frölundas poängliga och på 16 matcher har Lidköpingskillen mer än dubblerat sin poängskörd från ifjol.

Något som lett till att Dahlin belönats med en plats i Tre Kronor under Karjala cup. Men enligt förbundskapten Rikard Grönborg behöver det inte sluta där. 2018 ska en OS-trupp tas ut, då kan supertalangen få åka med till Sydkorea.

LÄS OCKSÅ: Rasmus Dahlin uttagen i Tre Kronor

– Alla spelare som är med i höstens två landslagsturneringarna är OS-aktuella och det ska bli väldigt kul att se vad Rasmus kan göra i Karjala, säger Grönborg till DN.

"En av de dominerande spelarna i SHL"

Förbundskaptenen gillar vad han sett från Dahlin under säsongen – åldern är sekundär. 

– Just nu är han en av de dominerande spelarna i SHL. Det är det som är avgörande för oss - inte hur gammal han är. Rasmus var med oss redan förra säsongen och spelade ett par landskamper mot Vitryssland, men den här säsongen har han tagit ytterligare steg i sin utveckling. Han är starkare, vinner fler kamper vid sargerna och så vidare, säger  Rikard Grönborg.

LÄS OCKSÅ: "Han använder rätt bestick till rätt maträtt"

Rasmus Dahlin har under sina två säsonger i SHL redan mäktat med att bjuda på flera läckra finter. Något de flesta Skellefteå-fansen sent kommer att glömma från slutspelet förra säsongen.

Just Dahlins förmåga att bjuda på läckerheter är något Grönborg vill ha i sitt landslag. 

– Rasmus är en frejdig spelare som kan bryta mönstret, och ska vi lyckas måste vi ha spelare som vågar göra just det.

Läs mer om Frölunda Indians
Mest läst