Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/3

Grönborg öppnar för Dahlin i OS

Frölundas supertalang Rasmus Dahlin är redo för spel med Tre Kronor i Karjala Cup – nästa år kan det bli OS för 17-åringen. – Alla spelare som är med i höstens två landslagsturneringarna är OS-aktuella, säger förbundskaptenen till DN.

Frölundas backtalang Rasmus Dahlins har minst sagt tagit nästa steg i sin karriär. I skrivande stund är 17-åringen femte bäst i Frölundas poängliga och på 16 matcher har Lidköpingskillen mer än dubblerat sin poängskörd från ifjol.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Något som lett till att Dahlin belönats med en plats i Tre Kronor under Karjala cup. Men enligt förbundskapten Rikard Grönborg behöver det inte sluta där. 2018 ska en OS-trupp tas ut, då kan supertalangen få åka med till Sydkorea.

LÄS OCKSÅ: Rasmus Dahlin uttagen i Tre Kronor

– Alla spelare som är med i höstens två landslagsturneringarna är OS-aktuella och det ska bli väldigt kul att se vad Rasmus kan göra i Karjala, säger Grönborg till DN.

"En av de dominerande spelarna i SHL"

Förbundskaptenen gillar vad han sett från Dahlin under säsongen – åldern är sekundär. 

– Just nu är han en av de dominerande spelarna i SHL. Det är det som är avgörande för oss - inte hur gammal han är. Rasmus var med oss redan förra säsongen och spelade ett par landskamper mot Vitryssland, men den här säsongen har han tagit ytterligare steg i sin utveckling. Han är starkare, vinner fler kamper vid sargerna och så vidare, säger  Rikard Grönborg.

LÄS OCKSÅ: "Han använder rätt bestick till rätt maträtt"

Rasmus Dahlin har under sina två säsonger i SHL redan mäktat med att bjuda på flera läckra finter. Något de flesta Skellefteå-fansen sent kommer att glömma från slutspelet förra säsongen.

Just Dahlins förmåga att bjuda på läckerheter är något Grönborg vill ha i sitt landslag. 

– Rasmus är en frejdig spelare som kan bryta mönstret, och ska vi lyckas måste vi ha spelare som vågar göra just det.

Läs mer om Frölunda Indians
Mest läst