Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/5

Göteborg HC i ekonomisk knipa

Göteborg HC må vara sämst sportsligt i SDHL, men det verkliga problemet är ett helt annat: Ekonomin. – Vi kommer inte att klara oss utan fler sponsorer, säger sportchef Jan Mellgren oroat.

Nykomlingen Göteborg HC har det riktigt tufft i högsta serien. Inte en enda pinne så här långt, elva raka förluster – och nu finns ett betydligt mörkare moln över Angered Arena.
Det finns inga pengar – och utan ekonomisk hjälp är det kört.
– Vi kämpar och sliter dagligen med den här frågan. Vi är långt ifrån i hamn – men vi måste bara lyckas för damidrottens skull och damishockeyn i synnerhet. Jag och styrelsen är oroliga eftersom vi är ensamma i jobbet, utan att ha en organisation bakom oss som de andra lagen i SDHL har. Vi gör allt jobb på ideell basis och tar semester, kompledighet och ledig tid för att dra in pengar. Vi behöver få in några tunga sponsorer som ser potentialen i det samhällsbygge vi gör i Angered. Vårt arbete är så mycket större än den elithockey vi håller på med, säger Jan Mellgren, sportchef.
Kommer ni att klara hela säsongen?
– Inte utan fler sponsorer. Det måste lyckas. Om vi inte lyckas kommer damhockeyn i Göteborg att tappa många års utveckling. Unga tjejer i Göteborg behöver kvinnliga förebilder ...

GP har tidigare berättat att GHC kom in sent i högsta serien, då Sundsvall Hockey gick i konkurs. Förfrågan kom vid midsommar – och redan här var Jan Mellgrens förening långt efter, både gällande spelartrupp och organisation.
Med facit i hand – gick ni upp för tidigt?
– Jag tycker fortfarande att vi tog rätt beslut. Hade vi startat i mars månad hade vi med all säkerhet haft ett par toppspelare till och det hade gett oss bättre resultat sportsligt. Det bästa hade varit om hade fått erbjudandet om SDHL tidigare, så att vi hade kunnat bygga upp laget och organisationen bättre. Vi behöver ett kansli som tar de löpande frågorna vad gäller ekonomi, bokningar, bussar, hotell och sånt. Vi behöver ha möjlighet att bygga upp de planer som vi har vad gäller samhällsarbetet i Angered. Slutsatsen är att Göteborg behöver ett SDHL-lag, svarar Jan Mellgren.

Matilda Rantanten är back i det lag som spelat elva matcher utan poäng. Hon ser fortfarande positivt på säsongen – och lovar att stämningen i laget inte har rasat efter alla förluster ...
– Det ser ut så här för alla nykomlingar i ligorna. Det är lika i SHL. Men det gäller att överleva säsongen och försöka etablera sig mer nästa säsong. Man måste börja någonstans – och den som faktiskt följt våra matcher kan tydligt se att vi spelar jämna matcher mot många lag och det är små marginaler hela tiden. Vi hade lika gärna kunnat knipa poäng mot SDE, Brynäs, HV71 och hämtade upp 7-1 till 8-6 mot Leksand. 
Tycker du att ni gick upp för tidigt?
– Vi fick chansen den här säsongen och det är för mig självklart att vi ska ta den chansen. För tidigt eller inte kan man aldrig veta, klart att det är lättare för en mer stabil och stor förening ...

Mest läst