Fyra svenskar med bland NHL:s 100 bästa

NHL fyller 100 år i år och när de årliga All Star-spelen drog igång inledde man helgen med att lista NHLs 100 bästa spelare genom tiderna. – Trodde han skulle skälla på mig när han ringde, säger Peter Forsberg som är en av fyra svenskar på listan.

ANNONS
|

NHL är en liga med en lång historia, 100 år närmare bestämt.

Sedan 1917 har hockeyälskare bjudits på spektakulära mål, oslagbara rekord och tunga dynastier. Legendarersom Bobby Orr, Wayne Gretzky, Gordie Howe och Mario Lemieux har kommit och gått.

Något NHLtagit tillvara på genom att lista tidernas 100 bästa spelare.

Peter Forsberg, Mats Sundin, Nicklas Lidström och Börje Salming är de fyra stora svenskarna som hamnat på den ärofyllda listan.

– Gary Bettman ringde och sökte mig och då trodde jag att han skulle skälla på mig för att jag hade sagt något elakt om World Cup i höstas. Men så ringde jag tillbaka och blev jätteglad när jag fick höra att det handlade om det här, säger Forsberg till Expressen.

ANNONS

Som vanligt när det skapas listor har det väckts det starka känslor. Flera experter inom hockeyvärlden har bland annat reagerat över att Jerome Iginla, Joe Thornton och Evgeni Malkin INTE platsade på listan.

Se listan i bildspelet ovan (spelarna är inte rangordnade).

ANNONS