Till höger Oliver Lauridsen i Frölunda-tröjan 2016. Till vänster Fredrik Pettersson i samma ställ 2012.
Till höger Oliver Lauridsen i Frölunda-tröjan 2016. Till vänster Fredrik Pettersson i samma ställ 2012.

Frölunda jagar förstärkningar från KHL

Frölunda åker till KHL – för att träffa Fredrik Pettersson och Oliver Lauridsen. …– Jag tror att bägge två kommer att spela i Frölunda, säger ordförande Mats Grauers.

ANNONS
|

På måndag tar general manager Christian Lechtaler flyget till Helsingfors och Hartwall Arena. Jokerit ska spela mot Nizhny Novgorod i KHL – och i de lagen finns ett par intressanta spelare för Frölunda.

Oliver Lauridsen, backjätten som blev publikens favorit under guldsäsongen.

Fredrik Pettersson, ikonen som snart ska vända hem.

– När Oliver lämnade Frölunda berättade han att han aldrig känt en sån värme i en klubb förut. Han hade aldrig kommit in snabbare i ett lag. Jag tror att han kommer tillbaka, säger ordförande Mats Grauers.

Lauridsen har kontrakt med Jokerit över 2018 och dansken hann med två mål innan han drabbades av en knäskada, som fortfarande håller honom borta från isen.Att Fredrik Pettersson, också med två år i Novgorod, kommer att avsluta karriären i Scandinavium är allmänt känt.

ANNONS

– Det är bara en fråga om när, säger Mats Grauers.

Närmar det sig en återkomst nu, kanske?

Vilka signaler har ni fått, Christian Lechtaler?

– Han är uppe i sitt äventyr. Det är svårt att veta när det tar slut, säger Frölundas general manager.

Freddan har i alla fall skjutit fyra mål och fyra assists på 17 matcher i Nizhny – och har tidigare berättat för GP att han avser att spela ut kontraktet i Ryssland.

Även Dick Axelsson har aviserat att den pågående säsongen i schweiziska Davos blir den sista. Dick är småskadad för tillfället – och fanns inte med när Djurgården slog ut NLA-klubben ur Champions League.

– Denna säsong blir jag kvar i Davos. Knät är bra, berättar han för GP.

Sedan blir det SHL – och det finns ett flertal intresserade klubbar. Luleå har Minecraft-miljoner som lockar, Djurgården från hemstaden är tänkbart, förra klubben Färjestad likaså … och så senaste SHL-klubben Frölunda, förstås.

Skulle du vilja ha Dick Axelsson i Frölunda igen, Roger Rönnberg?

– Det är svårt att svara på hypotetiska frågor. Dick är en bra kille och spelare, säger Frölundas tränare.

ANNONS

ANNONS