Frölundatruppen drabbad av magsjuka

Inför matchen mot Skellefteå utgick både Jacob Larsson och Casey Wellman sjuka, dessutom spydde Filip Westerlund i periodpaus. Magsjukan har kommit till Frölunda. – Det är skönt att vi är lediga i helgen, säger tränare Roger Rönnberg.

ANNONS
|

För första gången på ett tag har Frölunda en lucka i sitt spelschema och kommer inte spela under den kommande helgen. Då kom kanske säsongens mest vältajmade smittohärd till laget.

Sammanlagt fyra spelare, samtassisterande tränaren Pär Johansson, har nämligen insjuknat inför helgen.

–Har en magsjuka som vandrar runt just nu i laget, säger Frölundas huvudtränare Roger Rönnberg.

Men du håller dig frisk iallafall?

– Jag är så frisk som jag kan vara!

För Frölunda har den senaste tidens schema varit klart hektiskt då tabellettan varvat CHL-matcher med den vanliga serielunken. Men att det slitsamma schemat ska ha påverkat lagets immunförsvar är inget Roger Rönnberg tror på, däremot kan själva resandet i sig öka risken för sjukdom.

ANNONS

–Klart det kan vara så att vi blir mer exponerade för att smittas när vi reser runt på flygplatser och liknande.

Tajmingen på insjuknandet är som sagt god då man inte har några matcher förens man möter Karlskorna hemma i Scandinavium den 24 januari. Nu handlar det bara om att friskna till enligt Roger Rönnberg.

– Vi hanterar detta precis som alla andra, vi isolerar spelarna och ser till att de blir friska.

Spydde under matchen – fortsatte spela

Casey Wellman och Jacob Larsson fanns inte med under matchen mot Skellefteå, det gjorde däremot Filip Westerlund som dock insjuknade under matchen. Junioren ska till och med ha spytt efter den första perioden, men trots detta fortsatt spela matchen ut.

– Han ansåg själv att han inte hade några problem av det och att han mådde bättre efter att han spytt, han är ju en ganska tuff kille, säger Rönnberg.

Borde inte tränaren lägga in sitt veto även om spelaren säger sig må bra?

– Det är ju min läkares ansvar och han ansåg inte att det vara några problem, jag skulle aldrig låta någon spela om det fanns en hälsorisk inblandad.

Fakta: Spelare och ledare som saknas:

  1. Johan Gustafsson – magsjuk.
  2. Casey Wellman – magsjuk.
  3. Filip Westerlund – magsjuk.
  4. Jacob Larsson – magsjuk.
  5. Pär Johansson (assisterande tränare) – magsjuk.
  6. Jonathan Sigalet – avstängd en match till.
ANNONS