Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/6

Frölundatalangen skriver NHL-kontrakt: "Jättekul"

Detroit Red Wings har skrivit ett treårskontrakt med Christoffer Ehn. Men borträknad från Frölundas trupp till nästa säsong är han inte.

Den 21-årige forwarden är inne på sin andra säsong som ordinarie i Frölunda Indians. Den första säsongen som ordinarie slutade med SM-guldet förra säsongen. Efter årets säsong åkte han över till Grand Rapids Griffins i AHL – farmalaget till Detroit Red Wings för att kastas rätt in i hetluften.

Där verkar Christoffer Ehn ha imponerat och det rejält. För under natten till fredagen svensk tid berättade Detroit Red Wings att de skrivit ett treårskontrakt med Ehn.
– Jättekul för Christoffer, det är ju det här våra unga spelare siktar på och jag vet att Detroit har varit intresserade ett tag. Vi har inget emot att våra killar går till NHL. Det är ju det här de vill, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström och fortsätter.
– Sen är det en bit kvar från att skriva kontrakt till att få spela. Det är mycket jobb kvar som ska göras men Christoffer har gjort det bra.

Är han borträknad från er nu till nästa säsong?
– Det tror jag inte. Regeln är ju så att när man inte är draftad i första rundan så måste man ta plats direkt. Annars måste han tillbaka för oss, så är det under första året i kontraktet. Jag vet inte hur Detroit har resonerat här.

Han kan bli utlånad till er om han inte tar plats?
– Det skulle jag tro, att det blir något sådant. Han hade mått bra av ett år till hos oss men man kan aldrig veta.

Se mer från - Frölunda Indians
Mest läst