Frölundas kollaps – rasade ihop i Växjö

Helt jämnt efter två perioder – men i slutakten rasade Frölunda ihop fullständigt mot Växjö och släppte in fyra mål. – Det ska inte få hända, säger Victor Olofsson.

ANNONS
|

Storförlust 0-4 mot Brynäs senast. Borta mot topplaget Växjö kom nästa käftsmäll för Frölunda. Efter att ha spelat jämnt med smålänningarna i två perioder kollapsade Roger Rönnbergs lag fullständigt i tredje perioden, släppte in fyra raka mål och förlorade till slut med utklassningssiffrorna 3-7.

–Jag är både irriterad, ledsen och bedrövad över att vi tappar våra grunder i spelet och börjar rusa runt och släpper till så klara målchanser som vi gör i tredje perioden, säger Roger Rönnberg till GP.

Han fick medhåll av Victor Olofsson, som i början av den andra perioden satte Frölunda-laget i förarsätet med sitt 2-1-mål i powerplay.

ANNONS

– Vi fick 3-4-målet emot oss ganska snabbt och efter det kan vi inte riktigt komma igen och sedan när de gör femman och sexan faller vi ihop. Det här var en riktigt tung match.

Men att det skulle sluta med en total genomklappning var det inte mycket som pekade på efter två perioder. Frölunda hade efter en svajig start, där Elias Pettersson gav hemmalaget ledningen på straff innan fyra minuter var spelat, repat mod och tagit över matchen i mittperioden. Och när Carl Grundström, som precis som Mattias Nörstebö var tillbaka efter en tids skadefrånvaro, tryckte dit 3-3 var det Frölunda som höll i taktpinnen.

– I andra perioden styr vi och ställer helt. Där spelar vi ett tajt försvarsspel och är ganska bra offensivt. Men sedan öppnar vi upp oss alldeles för mycket i tredje, säger Victor Olofsson.

Och i slutändan kunde siffrorna faktiskt ha blivit ännu större. Johan Gustafsson i målet hade en tung dag på jobbet men i den tredje perioden var det burväktaren som med ett par klassräddningar räddade Frölunda från ett ännu större ras.

– Vi hjälper honom inte alls. De hade flera frilägen, som han räddar, det här var inte godkänt. Det ska inte få hända, säger Olofsson.

ANNONS

I och med resultatet har Frölunda tagit noll poäng och släppt in elva mål de två senaste matcherna.

Är du oroad, Roger?

– Jag är väl varken road eller oroad. Mitt jobb är att se till att vi spelar bättre försvarsspel nästa match och att vi spelar i vårt system och inte rusar runt en och en. Det är mitt jobb att spela efter de riktlinjer vi har satt upp, säger Rönnberg.

Det finns dock chans till snabb revansch för Frölunda. Redan på lördag väntar Linköping hemma i Scandinavium.

– Det är jätteskönt. Jag skulle gärna se att vi hade haft match redan här vid midnatt. Så vi hade fått en chans till revansch. Det kommer komma ut ett laddat gäng i Scandinavium, det kan jag lova, avslutar Rönnberg.

Mot Linköping kan dock klubben med största sannolikhet räkna med ett par tunga avbräck. Sedan tidigare är Sean Bergenheim och Pathrik Westerholm skadade. Mot Växjö var oturen framme två gånger om. Först fick Mats Rosseli Olsen kliva av isen och dessutom rapporteras lagkapten Joel Lundqvist ha ådragit sig en handskada. Det är i nuläget oklart hur allvarliga skadorna är.

ANNONS