Bild: Bildbyrån.
Bild: Bildbyrån.

Frölundas finalhjälte laddar för nästa titel

Frölundas finalhjälte Nicklas Lasu är tillbaka i vardagen med match borta mot Malmö. -Jag får fortfarande rysningar när jag ser målet, säger han.

ANNONS
|

Trotjänaren Nicklas Lasu, 27, tryckte in segermålet 4-3 efter cirka en och en halv minut i förlängningen mot Sparta Prag hemma i Frölundaborg för en vecka sedan

Därmed hade Frölunda Indians bärgat sin andra raka CHL-titel.

- Just den lilla, lilla stund när jag vet att pucken är på väg in i mål, när jag ser att den faktiskt går in är oerhört speciell. Just i den stunden stod allting alldeles still – sedan brakade det löst, sedan kom Donovan och Rosseli Olsen och kastade sig över mig, säger Lasu med ett skratt.

Efteråt har han sett sitt avgörande mål några gånger.

ANNONS

- Jag ryser, så häftigt är det, säger han och fortsätter:

På något sätt blir allt ännu större när jag ser helheten på video; våra fantastiska supportrars glädje och jubel, första gubben i laget som hoppar över sargen och kommer in på isen, tränarnas reaktioner i båset... Totalt blir det väldigt starkt, säger han.

Han hoppas att titeln – att Frölunda för andra året i rad är bäst i Europa! – ska bli en publik dörröppnare och att statusen för Champion Hockey League som turnering ska stärkas ytterligare.

- Ska man vara lite kritisk mitt i allt det positiva så hade jag förstås önskat att det svenska intresset, både från klubbar och från publik, varit större början av turneringen, säger han och fortsätter:

- Det är en väldig skillnad om man jämför med när vi spelar i exempelvis Tyskland eller Schweiz, det är ett jäkla tryck på läktarna. Ju längre vi har kommit i turneringen, desto större har intresset blivit, inte minst på hemmaplan där det under finalen var ett helt underbart publikstöd, säger han.

Nicklas Lasu säger att han tror och att hoppas att Frölundas två raka titlar ska bli en dörröppnare, att intresset för CHL framöver ska blomstra även i Sverige.

ANNONS

- Kolla på Sparta Prag, våra motståndare i finalen, de vill ju köpa loss den och spela hemma inför 16 000… Förhoppningsvis ska intresset växa, jag menar, det är ju bra hockey, säger Nicklas Lasu.

Efter att ha sugit på segerkaramellen en vecka väntar vardagen för Lasu och Frölunda.

På måndagenvar det träning i finalrinken och på tisdagenbär det till Malmö för match mot Redhawks.

- Skönt med lite ledighet fast det är mitt i säsongen. Men nu är det gött att det drar i gång igen.

Någon risk för att segermättnad smugit sig in i laget…?

- Verkligen inte, det är snarare tvärtom. Det finns nya grejer man kan jaga, nu fortsätter jakten på andra raka SM-guldet. Jag känner mig oerhört taggad och tror att finalsegern gjort kollektivet väldigt gott. Nu vet de nya killarna i laget hur det känns att spela final i förlängning. Den kunskapen tar vi med oss, säger Nicklas Lasu.

ANNONS