Frölundafansens jättesatsning: största bortaföljet någonsin

Frölunda kommer inte sakna stöd i helgens bortamatch mot Leksand. Supporterföreningen Goa Gubbar kommer med fler fans än någonsin och har bokat ett supportertåg hela vägen från Göteborg.

ANNONS
|

Frölunda spelar back-to-back mot Leksand i helgen. Hemma på fredag och i Dalarna på lördag. Men Frölunda kommer ha gott om fans på plats på båda matcherna. Supporterföreningen Goa Gubbar har abonnerat och fyllt ett tåg med plats för 550 personer.

Supportertåget avgår på lördag klockan halv nio från Göteborg. Då sitter 450 morgonpigga indianer på plats. En och en halv timme senare stannar tåget till i Skövde och fylls på av ytterligare 100 sångfriska frölundaiter.

"Riktigt stort tryck"

–Vi hade kunnat vara ännu fler men vi fick inte fler biljetter. Det har varit riktigt stort tryck på den här resan, säger Goa Gubbars ordförande Daniel Persson.

ANNONS

Från början var tanken med resan att tåget skulle delas mellan leksingar och indianer – men Goa Gubbar kunde inte hålla på biljetter till dalmasarnas supportrar och det blir bara ett tiotal Leksandsfans som åker med.

Största bortaföljet någonsin

Följet på 550 personer är det största Goa Gubbar har samlat ihop. Vid liknande resor tidigare år till exempelvis Gävle har supporterföreningen samlat ihop 460 fans – men aldrig kommit upp i helgens siffra.

– Det har blivit en grej med de här resorna. Många tycker resan är roligare än matchen och det är många som inte brukar se så många matcher som åker med, säger Daniel Persson.

"Brukar vara en väldig fest"

Supportrarna är tillbaka på Västkusten runt halv sju på söndag morgon. Då lär det vara många trötta halsar och huvuden som vandrar hemåt.

– Det brukar vara en väldig fest på tåget hem, säger Daniel Persson.

ANNONS