Frölundaduon hyllas rejält: "Kan bli komplett"

Efter World Junior Summer Showcase i Plymouth, USA, så hyllas Frölunda-duon, Rasmus Dahlin och Lias Andersson rejält. – Lias är en spelare som lämnar allt på isen varje gång, säger förbundskaptenen Tomas Montén till NHL.com.

ANNONS
|

Turneringen ”World Junior Summer Showcase” är över. För svensk del är det tre spelare som sticker ut lite extra när NHL väljer att lyfta fram spelare efter turneringen. Två av de svenska spelarna spelar till vardags i Frölunda Indians.

– Lias var här i fjol och han var bra, men gjorde inte samma intryck som han gör nu. Lias är en spelare som lämnar allt på isen varje gång. Det är en stor nyckelfaktor för vårt lag. Vi behöver ledarskapet och den typen av arbetsetik på isen, säger förbundskaptenen Tomas Montén till NHL.com.

Förutom Lias Andersson så lyfts även supertalangen Rasmus Dahlin fram – detta trots att han missade slutet av turneringen efter sjukdom.

ANNONS

– För oss är han en tvåvägsback. Han kommer alltid att bli igenkänd för sin förmåga att transportera pucken och sin skridskoåkning. Han gjorde en del fina grejer på blålinjen också.

Vi känner att i Rasmus har vi en spelare som kan spela i båda ändarna av isen. Han kommer att döda utvisningar, han är jättebra man-mot-man djupt nere i zonen. Jag tror att han kan bli en komplett back, säger Montén.

Förutom Dahlin och Lias Andersson så lyfts även Timothy Liljegren fram.

ANNONS