Frölunda visade klassen - Carlssons hattrick sänkte Rögle

Sista hemmamatchen i grundserien och en kapten som jubilerade. Då bjöd Frölunda, och inte minst hattrickhjälten, Patrik Carlsson, på show. Segern skrevs till 3-1.

|

Det var storpublik som välkomnade Frölunda-spelarna i säsongens sista hemmamatch i grundserien. När hyllningsceremonin till Joel Lundqvist, som gjorde sin 800:e match i Frölunda-tröjan, var över satte ett inspirerat hemmalag högsta fart ute på isen. Motståndarna Rögle, som inför mötet placerade sig näst sist i tabellen men som har varit formstarkt på slutet, fick direkt problem att hantera Frölundas fart och energi. Och redan efter en minut och 21 sekunder blev det måljubel för indianerna när Patrik Carlsson rakade in 1-0.

Målet gav Frölunda, och Carlsson, ännu mer energi och i mitten av perioden utökade ”Purre” ledningen till 2-0. Casey Wellman bröt sig fram och avslutade, pucken hamnade fri och påpassligt lyckades Carlsson sätta dit sitt andra mål i matchen.

Rögle hade förtvivlat svårt att skapa öppna målchanser - och det som skåningarna vaskade fram kunde Dan Bakala och Frölunda-försvaret avstyra utan att förta sig. 2-0 i paus.

Den andra perioden inleddes med fortsatt Frölunda-dominans även om gästerna från Ängelholm fick en aning mer att säga till om. Men just när bortalaget för första gången i matchen kunde sätta lite press på hemmalaget slog Patrik Carlsson till igen. Återigen var det en tilltrasslad situation framför Anders Lindbäck i Rögle-kassen när centern höll sig framme och skickade in 3-0.

Nära ytterligare mål

Och det fanns fler målmöjligheter för Roger Rönnbergs manskap i den andra perioden. Jacob Larsson prickade stolpen och Carl Grundström brände ett friläge. Men innan mellanakten var avslutad fick i stället Rögle visst hopp. Efter en snabb omställning kunde Ludvig Rensfeldt helt ensam med Dan Bakala sätta dit reduceringen 1-3.

I den tredje perioden tillhörde det mesta av initiativet Ängelholmslaget men Frölunda hade kontroll på händelserna och även om det fanns möjligheter åt båda håll skrevs slutresultatet till 3-1.