Frölunda vann – trots ny jättekollaps

|

Efter den förnedrande 1–5-förlusten i Frölunda Borg i fredags var det ett revanschsuget Frölunda som klev in i rinken på Tegera Arena. Och det skulle bli en intensiv och händelserik match.

Efter en chansfattig inledning nöp Patrik Carlsson dit matchens första mål med ett snärtigt avslut efter 13.41. Men någon minut senare svarade Leksand. Johan Gustafsson kunde inte hålla pucken och Leksands 19-åring Isac Skedung rakade in kvittering.

Wellman i intern skytteledning

I den andra perioden satte Frölunda in en tung press, och knappt två minuter in i perioden gav det utdelning. Henrik Tömmernes lade upp den för Casey Wellman som skickade in sitt 13:e mål för säsongen.

Därmed gick amerikanen upp i ensam intern skytteligaledning före Carl Grundström. Grundströms målproduktion har gått i stå och överlag har Frölunda bara nätat 13 gånger på de senaste sju matcherna. Kan svaret på det vara kedjeduon Casey Wellman och Patrik Carlsson?

Den sistnämnde placerade även in 3–1 efter en fin droppassning av Sean Bergenheim.

– Det var en fantastiskt bra prestation av Sean, säger Patrik Carlsson.

Trion Carlsson, Bergenheim och Wellman drev på tempot i sin kedja.

– Vi skapade mycket. Bra fart och driv mot mål. Vi jobbar hårt för varandra och det känns riktigt bra när vi spelar, säger Carlsson.

Kollaps i tredje

I starten på tredje perioden tryckte in Mats Rosseli Olsen in 4–1 och Frölunda såg ut att gå mot en säker vinst i Leksand. Men hemmalaget växlade upp. I snabb takt reducerade de två gånger om och satte rejäl press på Frölunda.

Och till slut kom även kvitteringen. Med en och en halv minut kvar kvitterade Leksands Lukas Eriksson – trots Frölundas powerplay. Frölundas 4–1-ledning blev alltså 4–4 under loppet av tio minuter.

Matchen gick till förlängning och där blev Johan Sundström matchvinnare.

– Skönt att ta extrapinnen, vi var värda den, säger Patrik Carlsson.

– Självklart hade vi gärna vunnit under ordinarie tid men det finns mycket bra att hämta ur den här matchen.

Som vad?

– Vi var mer aktiva över puck, alla gjorde sig spelbara och det var mer driv mot kassen. Lite mer slutspelshockey.

Efter tre raka förluster blev det till slut en seger i alla fall, och någon sorts vändning på den negativa trenden. Nu vill laget hitta formen när det närmar sig slutspel.

– Vi tog ett steg i rätt riktning. Det gäller att börja hitta spelet som behövs nu, sammanfattar Carlsson.