Frölunda vann rafflande rivalmöte

Frölunda slog Skellefteå med 3-2. För Indianernas Rasmus Dahlin var det extra stort. Han blev första spelare född år 2000 att debutera i SHL. – Hur kul som helt, det var bara att köra, säger han.

|

Skellefteå tog kommandot i prestigemötet och gjorde 1-0 efter drygt fyra minuter.

Frölunda hade Jonathan Sigalet i utvisningsbåset och med bara en sekund kvar av kanadensarens utvisning slog hemmalaget till.

-En onödig utvisning av Sigalet, den gav Skellefteå extra energi, sa Frölundas coach Roger Rönnberg till Cmore i den första periodpausen.

Henrik Hetta skymde skottet från Emil Djuse och lyckades sedan peta pucken förbi Johan Gustafsson i Frölundas mål.

Tempot i toppmatchen var högt från första stund.

Skellefteå styrde första delen av perioden, medan Frölunda kom tillbaka och förde spelet den andra delen. Göteborgarna vann skottstatistiken med 15-9.

-Jag tycker att vi är skickligare under man-mot-man-spelet. Mot Skellefteå går det inte att slänga bort puckarna, man måste var kaxig och spela sig ur situationerna, förklarade Rönnberg.

Med powerplay i slutet av perioden hade Frölunda chans att kvittera, bland annat hade Johan Sundström ett skott i ribban.

Under matchen fick publiken och tv-tittarna vara med om en alldeles speciell debut.

Den som alltså gjordes av Frölundas 16-årige supertalang Rasmus Dahlin - första spelaren född år 2000 som hittills spelat i SHL.

16-åringen, uppväxt i Grästorp och Lidköping, hade varit inne i den första perioden - men presenterade sig på allvar i den andra.

Den spelskicklige unge backen låg bakom Frölundas kvitteringsmål.

Dahlin höll undan och gav Robin Figren utrymme så att han bakom ryggen kunde skicka pucken till Johan Sundström som inte gjorde något misstag. Därmed var det kvitterat i Skellefteå.

Om debuten och sina första poäng sa Dahlin till Cmore:

-Hur kul som helst.

Dahlin summerade debuten med att det var högre fart men för övrigt ingen större skillnad jämfört med juniorerna.

-Det är bara att gå ut och köra, men vid målet hade jag lite flyt, tyckte han.

Innan perioden var slut hade Frölunda dessutom tagit ledningen.

Matt Donovan höll undan, Sebastian Stålberg fick pucken i precis rätt läge och styrde in den i mål.

2-1 till Frölunda, Stålbergs fjärde mål för säsongen.

Perioden fick dock ett tråkigt slut. Förlundas 20-årige back John Nyberg fick en klubb mot ögat och lämnade rinken kraftigt blödande. Han återkom inte, men enligt uppgift ska skadan inte ha varit allvarlig även om det svullnade rejält kring ögat.

I den tredje perioden fortsatte Frölunda att ha kontroll över tillställningen och med cirka sex minuter utökades ledningen genom Nicklas Lasu till 3-1.

Kort efter reducerade dock Skellefteå genom Kyle Cumiskey.

Frölunda lyckades dock hålla undan och vinna.