Frölunda utklassade HV71 efter sanslös målfest

Toppmötet mellan Frölunda och HV71 slutade med en total utklassning av sällan skådat slag när Lundqvist & Co sköt smålänningarna sönder och samman i en match som slutade 8-1.

|

Det var lapp på luckan och ett enormt intresse när Frölunda och de regerande mästarna HV71 intog Kungsbacka Ishall. Aldrig tidigare har hallen sålt slut till sista plats, inte ens när Peter Forsberg gästade för en herrans massa år sedan.

Men de över tvåtusen supportrarna som kom för att se ett sprakande toppmöte fick mest se ett Frölunda som bjöd på en färgstark hockey. Samtidigt som det var ett gäng bleka svenska mästare som befann sig ute på isen.

Ehn pricksköt in ledningsmål

Frölunda var skäret före redan från start, vilket blev tydligt när Christoffer Ehn blev helt fri efter en perfekt passning av Jonathan Sigalet. Lidköpingskillen bjöd på ett distinkt avslut, utan några konstigheter, och därmed ett ledningsmål.

HV71 stod för en svag disciplinär insats under den första perioden och under Frölundas andra powerplay kunde den unge backen Kristoffer Gunnarsson drämma in 2-0 mellan benen på HV-målvakten.

Dominansen fortsatte för Frölunda som föga förvånande hade flest supportrar i Kungsbacka. Smålänningarna hade otroligt svårt att få något andrum under matchen och etablerade sällan något offensivt spel, skotten man sköt var dessutom av en svagare kaliber som Johan Matsson i mål lätt avvärjde.

Två snabba i mittenperioden

Likt tidigare matcher hade dock Frölunda ett sylvasst anfall och inom loppet av 47 sekunder kunde man utöka ledningen med två mål. En av målskyttarna hette Kalle Miketinac och fullträffen innebar 18-åringens första mål i A-laget.

Efter den, för HV71, olyckliga minuten ebbade perioden ut. Det blev en mer avslagen hockey där Frölunda kontrollerade spelet. Dock fortsatte den unge backtalangen Rasmus Dahlin att visa prov på sitt utomordentliga spelsinne när han levererade en briljant passning genom slottet till Ryan Lasch. Hemvändaren lyckades dock inte utnyttja det fina läget.

Utklassade HV71

Frölunda hade i stort sett lekstuga under torsdagskvällen och det var svårt att se någon sorts guldkaliber hos det HV71, som dock saknade nyckelspelarna Thörnberg, Sundh och Ullström. Matchen var avgjord redan vid första tekning. 8-1 blev slutsiffrorna och känslan var att det lika gärna kunde varit tvåsiffrigt för Rönnberg & Co.

Talangen utgick skadad

Dock kom segern med en viss bitterhet när supertalangen Rasmus Dahlin utgick från matchen efter att han träffats av ett skott vid örat. Enligt uppgifter till GP ska det dock inte vara någon större fara med supertalangen från Lidköping.