Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter

1/23

Frölunda tog fjärde raka segern – efter jättedrama

Ännu en gång sänkte Victor Olofsson Skellefteå när Frölunda, på övertid, besegrade västerbottningarna med 3-2 hemma i Scandinavium. – Det var kanske lite mer flyt den här gången, säger matchhjälten som avgjorde kvartsfinalen i fjol.

Nummer 24 var hissad, den röda mattan var borta och Lias Anderssons tårar torkade. Efter en lång känsloladdad ceremoni där man hyllade klubbikonen Niklas Andersson var det dags att spela hockey. 

– Vi sa att vi skulle ta energi av ceremonin innan och jag tycker att det syntes på planen under första perioden, säger tränare Roger Rönnberg.

LÄS OCKSÅ: Här hyllas Frölunda-ikonen i ett fullsatt Scandinavium

När matchen väl var igång skulle det dröja fram till andra perioden innan första målet under toppmatchen mellan Frölunda och Skellefteå skulle falla. Efter en fin tekning av Joel Lundqvist kunde nämligen backtalangen Rasmus Dahlin, på chans, slänga in en puck som resulterade i en ledning.

– Jag kastar ju in ett höstlöv som råkar åka in som tur är, jag såg ju att Skellefteåspelarna åker förbi i skottlinjen så jag slängde bara in den, säger Dahlin.

LÄS OCKSÅ: De var bäst i Frölundas segermatch

Backen med säsongens första

En annan back som kände för att skriva in sig i målprotokollet var John Nyberg. Simon Hjalmarsson var regissören bakom målet genom en fin lobbpassning, Nyberg tog till vara på den fina framspelningen och kunde skjuta sitt första mål för säsongen. Med lite hjälp av en försvarare som styrde pucken.

– Man har ju haft några bättre lägen som jag missat, så det är alltid skönt när den väl sitter. Hoppas det släpper nu, säger Nyberg.

Hjalmarsson, som hade en poängmässigt trög säsong i fjol var nöjd över att få bidra med en assist. Men samtidigt är han inte helt nöjd.

– Det var kul att få hjälpa till och skapa mål. Vi skapar ju mycket chanser, men kan göra ännu mera mål. Det är där problemet ligger kvar, så även om det var en bra match så måste vi göra fler mål. Vi måste vara lite självkritiska ändå.

LÄS OCKSÅ: Ett nytt minne att vårda nära hockeyhjärtat

Olofsson avgjorde – igen

Hade man gjort något mer mål, som Hjalmarsson önskade, hade det med största sannolikhet inte blivit samma nerv på matchen. För Frölunda lyckades inte stänga matchen och Skellefteå kunde ta det till övertid.

Senast lagen möttes var det en sjunde och avgörande kvartsfinal i Scandinavium, hjälten då hette Victor Olofsson. Då var det ett klockrent skott som satt, till skillnad från vad som avgjorde under lördagsmatchen.

– Det var kanske lite mer flyt den här gången, det blev ett litet backhandskott som studsade fram och tillbaka innan den gick in i mål. Men den gick in iallafall.

Hur många luncher är brorsan (Jesper Olofsson, spelare i Skellefteå) skyldig dig nu då?

– Jag vet faktiskt inte, men vi ska iväg och käka efter matchen... så jag får höra med honom då, skrattar Victor.

Frölunda Indians
Se mer från - Frölunda Indians
Mest läst