Frölunda till första SM-finalen på tio år!

Säsongen 2005/06 slutade med SM-final för Frölunda. Då blev det förlust mot Färjestad med 4-2 i matcher. Nu tio år senare är längtan över för hockeyfansen i Göteborg. – Nu går vi för guldet, säger Nicklas Lasu.

ANNONS
|

Frölunda spelar final efter att ha kört över Luleå rejält i den sjätte semifinalen och gått vidare med 4-2 i matcher.

Mats Rosseli Olsen visade vägen för Frölunda när han helt på egen hand satte dit 1-0. En soloprestation som avslutades med att norrmannen tryckte upp pucken över axeln på Joel Lassinantti. I den andra perioden kopplade Frölunda ett rejält grepp om Luleå och avgjorde matchserien. Först stod Johan Gustafsson för en kalasräddning och blott 31 sekunder in i perioden kom 2-0 för Frölunda. Joel Lundqvist hittade Spencer Abbott som serverade Joey Crabb som inte gjorde något misstag.

ANNONS

Innan perioden var över hade Nicklas Lasu hunnit med att bli "skjuten" av Henrik Tömmernes och styrt in pucken samt satt 4-0 med ett fint avslut.

– Nu går vi för guldet, säger Nicklas Lasu efter matchen.

– Det blev lite ketchupeffekt nu. Både för mig och för laget.

Jonathan Granström reducerade sent i den andra perioden och väckte lite hopp hos Luleå om en dramatisk vändning. Någon vändning eller dramatik blev det aldrig. Poängkungen i Frölunda, Ryan Lasch var iskall i en kontring och satte iskallt pucken bakom Joel Lassinantti. Kort därefter satte amerikanen även 6-1 till Frölunda. Efter det målet lämnade stora delar av publiken i Coop Arena.

Oscar Fantenberg och Oliver Lauridsen hyfsade till siffrorna ytterligare för Frölunda som tillslut kunde jubla över att vara klart för final. En längtan som klubben har haft i tio år.

– Effektiviteten var skillnaden. Tidigare så har Luleå hittat ett sätt att ta sig tillbaka när vi haft dåliga perioder i matcherna. Idag var vi bra rakt igenom, säger Lundqvist.

Vilket lag som Frölunda får möta i finalen? Det avgörs under onsdagen när Skellefteå och Växjö gör upp i en sjunde och avgörande match.

– Självklart tror vi på oss! Spelar vi som vi gör så är vi svårslagna, sen en final oavsett vilka det blir så kommer det att bli två bra lag som möts. Allt kan hända, säger Joel Lundqvist.

ANNONS
ANNONS