Frölunda spelar CHL-finalen i Scandinavium

Igår blev det klart att Frölunda kommer spela CHL-final 5 februari. Nu är det även spikat att finalen kommer spelas i Scandinavium.

ANNONS
|

Det blev en tämligen enkel semifinal för Frölunda mot tjeckiska Plzen och efter två matcher hade Roger Rönnbergs lag vunnit med totalt 9-4.

I och med att Frölunda är bäst rankat av lagen som är kvar i turneringen kommer matchen att spelas i Göteborg. Redan innan returmötet mot Plzen berättade klubbens ordförande, Mats Grauers, att förhoppningarna var att kunna spela finalen i Scandinavium.

– Det är ambitionen och det vi vill, säger klubbens ordförande Mats Grauers.

Senast Frölunda spelade CHL-final tvingades man spela den i Frölundaborg, då Scandinavium var uppbokad. Men under onsdagen kom beskedet från Got Event att man kommer få göra upp om bucklan i den riktiga hemmaborgen – Scandinavium.

ANNONS

– Vi har haft en dialog med Frölunda under en månads tid, säger Anders Albertsson, Got Events evenemangschef till GP, och fortsätter:

– Det var ju ganska tajt. Vi har bokningar däromkring med både melodifestivalen och Joe Labero. I våra böcker har ju finalen varit inritad i Frölundaborg.

Redbergslid tvingas flytta

Det blir dock inget av ovanstående event som får stryka på foten – utan Redbergslid, och deras möte med Kristianstad i Handbollsligan kvällen innan CHL-finalen.

– Utan Redbergslids goda vilja och engagemang hade det inte varit möjligt. Det blir RIK som tyvärr återigen blir lite styvmoderligt behandlade, säger Anders Albertsson.

Redbergslids match kommer spelas samma dag som planerat, men lokalen är ännu inte spikad.

Frölundas tränare Roger Rönnberg tror på en kokande hemmaarena när hans lag jagar tredje CHL-titeln.

– Spelar Håkan Hellström i Göteborg, spelar Bruce Springsteen i Göteborg – ja, då betalar folk för det. Spelar Frölunda ett slutspel i Göteborg – så kommer man! Det är samma sak. Till en final så tror jag nog att vi fyller Scandinavium, säger Roger Rönnberg övertygat.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS