Frölunda slog regerande mästarna efter straffdrama

Fyra raka förluster på hemmais och regerande mästarna på besök. Då skulle det krävas straffar i Scandinavium innan Frölunda kunde ta hem bonuspoängen. För det kan man tacka Ryan Lasch och Johan Gustafsson.

|

För en vecka sedan var det fest i Scandinavium när Frölunda besegrade Red Bull München och blev mästare i Champions Hockey League för tredje gången i klubbens historia. Ett firande som fortsatte in på småtimmarna och Roger Rönnberg gav laget ledigt dagen efter.

Men därefter började det fokuseras på SHL igen.

Efter tre raka förluster och en skadelista med namn som Jonathan Sigalet, Rhett Rakhshani, Sebastian Stålberg, Gustav Lindström, Mattias Nörstebö samt Patrik Carlsson som fick kasta in handduken på grund av sjukdom var det ett pressat Frölunda.

På andra sidan, ett Växjö som öppnat plånboken rejält på sistone och plockat in Nichlas Hardt och NHL-profilen Kris Versteeg.

Det skulle inte börja särskilt bra den här kvällen heller för Frölunda. Roman Horak fick pucken och kunde lura skjortan av Johan Gustafsson och lyfta in pucken för sitt Växjö.

Genoway kvitterar

Men med fyra minuter kvar av perioden bestämde sig Chay Genoway för att det var nog. Backen fick pucken bakom egen målbur och åkte över hela isen, rundade kassen och fick in pucken bakom Viktor Fasth.

– Jag fick lite tid innan det blev en lucka mellan mig och försvararen. Jag såg att målvakten var lite sen över så jag testade att åka runt. Man ser ju lite ovanliga mål ibland. Jag vet inte om jag sänkte axlarna men han verkade tro att jag skulle skjuta så jag fick honom ur vägen, säger han till C More efter fullträffen.

Växjös värvning av Kris Versteeg skulle betala av sig omgående. Efter att ha spelat fram till ledningsmålet så slog han själv till och gav Växjö ledningen med ett rappt handledsskott.

Men en minut senare var den glädjen över.

Då blev Ryan Lasch fri och snärtade upp pucken i krysset bakom Fasth.

Samme Lasch skulle återigen kliva fram för sitt Frölunda ett par minuter senare. Då hittade amerikanen fram till Simon Hjalmarsson som kunde sätta 3–2.

– När vi spelar enkelt så har de lite svårt att räkna in oss, de tappar bort en spelare, säger Simon Hjalmarsson till C More.

Straffdrama

Växjö gjorde vad de kunde för att kvittera och kvitteringen skulle komma. I boxplay kunde Linus Fröberg sätta dit 3–3 efter att Frölunda gått bort sig totalt. Något som fick Roger Rönnberg att bli allt annat än nöjd.

Ett mål som även tog matchen till förlängning. En förlängning som skulle bli mållös.

Istället fick det här rivalmötet avgöras efter straffar.