Frölunda ser framåt efter tung förlust

ANNONS
|

Vi låter först Frölundas tränare Roger Rönnberg summera:

– Vad ska jag säga? Härligt att slutspelet äntligen har börjat. Det kändes inte riktigt så i första matchen, men nu är vi äntligen i gång. Och ja… vilken härlig hockeymatch det här var. Det kunde ha slutat hur som helst – men fel kille i deras lag fick pucken …

Han tänker på det som hände efter knappt fyra minuter av den femte perioden.

Hemmalagets Chad Kolarik, förmodligen hela SHL:s vassaste målskytt, fick komma fri från kanten. Kolarik gjorde inget misstag utan avgjorde med ett distinkt skott som betydde 2–1.

ANNONS

– Hur vi förlorade spelar absolut ingen roll – jag menar att det gick till sudden och så. Det är bäst av sju som gäller och vi ska ta det här. Även om vi förlorade i dag, så tyckte jag att deras spelare bara blev tröttare och tröttare, säger Nicklas Lasu, som börjar få många år i Frölundatröjan men som knappast har varit bättre än i går.

Ska Frölunda glömma något mer än resultatet, så är det den första perioden. I den fick Linköping dominera alldeles för mycket. I andra blev det tvärtom.

Frölundaspelarna var brutala, höll pucken i anfallszon länge, sköt duktigt – men stolpar, ben och annat var i vägen.

– Där borde vi fått i en eller ett par puckar. Då hade det nog slutat annorlunda, tror Anton Axelsson.

Det var just Axelsson som slutligen kvitterade efter 13:44 av andra. Nicklas Lasu droppade pucken, Axelsson sköt ett skott som inte skulle ha godkänts i fall man hade spelat enligt principen att lösa skott måste gå om. Men mål blev det ändå.

Därefter kom inga fler förrän det där sista, trots att båda lagen verkligen spelade för att vinna i förlängningen.

–Det känns lite kluvet, det här, men vi spelade faktiskt rätt bra. Vi får fokusera på vår prestation och inte på resultatet. Men nu kommer matcherna så tätt att man inte hinner gräva ner sig. Och att vi spelade drygt en extraperiod ska inte spela någon roll – det tål våra kroppar, säger Anton Axelsson.

ANNONS

Den där kedjan med Axelsson, Lasu och Erik Karlsson var Frölundas överlägset bästa.

– Vi matchades hårt mot deras förstakedja och tog bort dem rätt bra. Dessutom var vi med mycket bättre i offensiven än senast. Då stod vi lite på hälarna och hamnade i skuggan, säger Nicklas Lasu.

– Ja, vi var inte alls nöjda med förra matchen, utan tog ett litet snack om hur vi skulle kunna höja oss. Och det tycker jag att vi gjorde, säger Anton Axelsson.

Ändå blev det alltså förlust.

Sådan kan idrotten vara.

ANNONS