Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/2

Frölunda redo för premiär: "Bättre än någonsin"

Två dagar till SHL-premiär – och Roger Rönnberg är nöjd? – Vi tränar bättre än någonsin, säger Frölundas coach.

Åtta matcher på försäsongen, sju vinster – och Frölunda går till SHL:s första match med sträckt rygg, pumpade muskler och avslappnat sinne.

– Vi ligger före på några grejor, efter på några. Det är så komplext. Anfallsspel, laganda, försvarsspel, special teams, målvaktsspel. Over all så känns vi jäkligt förberedda, säger coach Roger Rönnberg.

Hans kapten håller med.

– Vi har en väldigt bra nivå. Just arbetsmässigt och i struktur för spelet så ligger vi minst lika långt framme – och inte längre fram. Jag tycker att det är bättre än i fjol vid samma tidpunkt, säger Joel Lundqvist.

Det finns några punkter som förbättrats.

Special teams – boxplay och powerplay.

– Vi har kommit lite längre i powerplay. Det är en faktor. Jag tycker också att boxplay ligger före. Vi har jobbat väldigt hårt med våra special teams, berättar Rönnberg.

Just Joel Lundqvist har bidragit massor tillsammans med Ryan Lasch, Max Friberg, Victor Olofsson och Adam Almquist.

– Det känns bra, helt klart. Men visst, går det en match och det inte känns bra … det är ju färskvara. Fast slår du ut det på alla matcher vi spelat, så tycker jag att vi får vara positiva. Men vi kan bli bättre på allt.

Träningen.

– Sättet vi tränar på ligger vi också före. Vi har ett homogent tränarteam. Alla vet vad de ska göra – och för första gången på tre år har vi inte behövt byta ut någon där. Det tycker jag är väldigt viktigt. Det syns aldrig utåt, men de killarna … gör ett fantastiskt jobb under ytan. De sätter en bra verksamhet. Vi tränar bättre än någonsin, säger Rönnberg.

Lagandan.

– Den är väldigt bra. Det har jag sagt ända sedan vi fick den här Kreta-resan tillsammans. Från att vi lärde känna varandra bra så har vi jobbat hårt med olika teamövningar. Den här gruppen är väldigt tight, konstaterar Rönnberg.

– Jag missade ju Kreta-resan, var på VM. Men killarna har kommit nära. Det är en förutsättning, att ha kul tillsammans. Ska du träna hårt måste du också ha kul och få energi att vara här. Annars nöter du ut dig. Det är en jätteviktig del.

Så du är nöjd, Joel?

– Just nu finns det inte något att klaga på. Ingen är på maxnivå, utan vi vill alla bli bättre under hela året. Både som individ och som lag …

Just nu har 7 600 köpt biljett till lördagens match och 3 679 har blivit ägare till ett säsongskort.

Mest läst