Frölunda rasade ihop mot serieledaren Växjö

Från 2–0 till 2–5. Frölunda släppte in fem raka mål och tappade allt hemma mot serieledande Växjö.
– Det som blev matchavgörande var slutet av andra perioden och början av tredje där vi fick två tuffa mål mot oss, säger Roger Rönnberg.

|

Victor Olofsson verkar ha en favoritposition på isen.

Till höger, i offensiv zon, bara ett par meter från mål. Därifrån kan han lossa sin bössa på effektivast sätt.

Hemma mot serieledande Växjö small det två gånger redan i den första perioden. Först i powerplay efter 4.35. Simon Hjalmarsson spelade över från vänster. Olofsson drog till direkt. Viktor Fasth hängde inte med.

Jubel. Och Olofssons 100:e grundseriepoäng i SHL (50+50).

Gjorde repris på egna målet

Sedan i powerplay efter 13.51. Ryan Lasch spelade över från vänster. Olofsson drog återigen till direkt. Viktor Fasth hängde, återigen, inte med.

Det var som en repris.

I och med målet, nummer 18 för säsongen, klev Olofsson upp i delad skytteligaledning med Färjestads Michael Lindqvist.

2–0 ledningen stod sig länge.

Ända till det återstod 1.20 av den andra perioden faktiskt. Då reducerade Växjö. Vunnen tekning, pass i sidled och skott från Eric Martinsson, 2–1.

Gästerna var starkare i mellanakten. Och inledde bäst i den tredje. Det tog bara tio sekunder innan kvitteringen trillade in bakom Johan Gustafsson.

Eller "trillade" – Adam Brodeckis skott var hårt, högt och välplacerat.

2–2, en kalldusch för Frölunda. Men det skulle bli ännu värre.

Så kom raset för Frölunda

Med klockan på 45.45 la Brendan Shinnimin in pucken på mål. Det såg inte speciellt farligt ut, men helt plötsligt låg pucken i nät.

Fredrik Styrman skulle rensa, men slog pucken på Johan Gustafsson och in i egen kasse. 2–3.

Färdigt där?

Nej. Innan matchen var över kom 2–4 och 2–5 genom Andrew Calof. Det sista målet i öppen kasse.

Frölunda rasade ihop fullständigt och fick lämna isen som förlorare.

KRÖNIKA: "Muršak kan bli himmel eller helvete för Frölunda"

– Det som blev matchavgörande var slutet av andra perioden och början av tredje där vi fick två tuffa mål mot oss. Det byggde mycket för Växjö och såg ut att ta hårt på vårt lag, säger tränare Roger Rönnberg.

– Givetvis surt att förlora. Det var de situationerna som avgjorde. Annars var det tätt och tajt. Lite slutspelskänsla.