Frölunda möter finskt motstånd på nytt

ANNONS
|

Under fredagen reste Frölunda till Finland och Helsingfors för andra matchen i European Trophy. Den första matchen slutade med utklassning efter 4–0 mål finska Jokerit.

– Jag tycker att första tio var bra, säger Roger Rönnberg till GP. Vi tog kommando och just den kaxigheten och aktiviteten vill jag ha igen.

Under fredagen väntar nytt finskt motstånd.

– Jag har jättedålig koll, säger Roger Rönnberg om motståndarna HIFK. Jag ska in nu och kolla lite video. Men vi anpassar oss inte efter motståndet. Motståndarna får anpassa sig efter oss.

Rönnberg berättar att fredagens resultat så klart är viktigt för spelarna och ledarna. Men samtidigt är det viktigt hur det ser ut på scenen.

ANNONS

– Vi spelar alltid för att vinna. Vi ska vinna samtidigt som vi utvecklar vårt spel, samtidigt som vi inte slår av på takten i matcherna.

Under torsdagens träning var samtliga spelare tillgängliga förutom Dick Axelsson. Men Rönnberg har ännu inte bestämt hur han ska formera sitt lag.

– Vi har så många unga duktiga killar som vi vill spela. Så vi får se hur vi spelar.

Förutom en 4–0-vinst mot Jokerit har Frölunda under försäsongen även hunnit med en förlust efter straffar i träningsmatchen mot Växjö. Och Rönnberg känner att laget är på rätt väg.

– Vi ligger så långt fram som vi hade hoppats även om vi har mycket kvar att jobba med. Vi ville bygga det här med hårt jobb och jag tycker att killarna har jobbat hårt.

Matchen sänds inte på tv eller webb-tv, men går att följa via direktrapporteringen på European Trophys webbplats (klicka här för att gå till direktrapporteringen).

ANNONS