Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Bild: Bildbyrån/GP.
Bild: Bildbyrån/GP.

Frölunda måste bort från känslan av krångel

Frölunda försöker bygga ett guldlag med fakta. Men hockey är också känslor – och just nu känner jag bara krångel.

Jag hör en intervju med doktorand Erik LignellP4. Han är alltså Frölundas videocoach, men även vetenskapligt bevandrad i hockeyns konst.
Just nu toppar Frölunda den nya och fortfarande rätt okända corsi-statistiken (mäter alla skott mot mål inklusive räddade, skott utanför och blockerade skott) – och laget gör det överlägset. Trots det har Lignells lag inte vunnit så mycket som spelare, coacher och fans önskar.
”Corsi styr inte effektivitet framför bägge målen – och det är den som avgör om du vinner en match eller inte … men över en lång säsong, med den statistik som vi har i dag, så har vi över 100 poäng. Med all sannolikhet. Jag jobbar med sannolikhet – och inte en studs hit eller dit i enstaka matcher”, säger coach Roger Rönnberg.
Men för mig är hockey känslor. 
I massor. 
Och just nu är känslan med Frölundas anfallsspel just krångel. Det ska passas en gång för mycket innan det blir mål – och mot HV71 funkar inte ens uppspelen.
”Vi ska leverera känslor, vi ska leverera resultat – men att låta oss styras av känslor? Då är vi snett ute. Det är det sista vi ska styras av”, lovar Rönnberg.

LÄS OCKSÅ: Blytung förlust för Frölunda – föll i heta rivalmötet

FÖRRESTEN: Sean Bergenheim undersöktes på torsdagen igen för sin skada ”på överkroppen”. Läkningen går tyvärr inte som väntat – och än finns inga svar …
Det är väldigt tråkigt med skadan”, textar den sympatiske finländaren.

DET ÄR VISSERLIGEN skoj att FHC bara kan fylla på underifrån med nya juniorer när rutinerade spelare som just Bergenheim och Pathrik Westerholm (borta fem månader efter knäoperation) faller ifrån … men det kommer att värvas.
Det bekräftar också sportchef Fredrik Sjöström.
Jag skulle dock välja en stark och passningsskicklig back före en forward – för det är i uppspelsfaserna som det brister. Målskytten Matt Donovan har stora problem så här långt. Jonathan Sigalet kommer inte loss. Spelidén är att backarna ska transportera puck en del. Som Rasmus Dahlin kan i sina bästa stunder. Som John Nyberg försöker. Som Mattias Nörstebö vill.

Det är svårt mot lag som möter upp högt, bara – och HV vinner fullt rättvist.

 

TILL SIST: Göteborg HC skickar ut en nödsignal till regionens företagare. Utan pengar tar äventyret i SDHL slut redan under säsongen – och det här citatet kan vara det viktigaste som sportchef Jan Mellgren säger:
”Vi behöver få in några tunga sponsorer som ser potentialen i det samhällsbygge vi gör i Angered. Vårt arbete är så mycket större än den elithockey vi håller på med …”
Vakna nu, Frölunda.
Be era sponsorer om en hjälpande hand. Det är dags att sträcka ut den om ni står för era ord om att vara en viktig faktor i samhället. 
För Göteborg och regionens hockey.

Plus

Publiken. Frölunda har – jämfört med motsvarande oktobermatcher förra säsongen – ett högre snitt med 1 500 åskådare. Bra jobbat.

Minus

Skador. Det är oerhört trist om Sean Bergenheims skada är så allvarlig så han också blir borta länge.

Mest läst