Frölunda krossade Minsk – hade lekstuga

|

Det blev förlust nere i Minsk i första mötet med 3–2. Inför returen var det stor press på Frölunda som var skyhöga favoriter inför dubbelmötet. I Frölundaborg, ett öde Frölundaborg kopplade Frölunda greppet direkt.

I den första perioden vann hemmalaget skotten med 19–4. En signal om hur överlägset Roger Rönnbergs lagbygge var. Men Dimitri Milchakov i Minsk-målet storspelade och såg ut att hålla sitt lag kvar efter den första perioden. Men den nyblivne pappan – Nicklas Lasu ville annat. I en kontring hittade Sebastian Stålberg fram till slitvargen Lasu, en gång i tiden poängkung i juniorlaget. Lasu gjorde inget misstag utan snärtade upp pucken bakom Milchakov.

Den andra perioden hann knappt börja innan Robin Figren utökade till 2–0. Ett dragskott som gick via stolpen in efter fint förarbete av Kristian Vesalainen och Joel Lundqvist.

När Johan Sundström kort därefter åkte ut var Roger Rönnberg arg som aldrig förr i båset. Trots ledning med 2–0 i matchen men Rönnberg skulle få jubla.

Bortalaget lyckades vara för många spelare på isen för andra gången i matchen och Patrik Carlsson kunde dra dit pucken i krysset. Innan perioden var över hade Henrik Tömmernes lyckats bli målskytt efter ett svagt ingripande av Dimitri Milchakov. Tömmernes skickade iväg en lyra mot mål men Milchakov gick ner för tidigt och nådde inte pucken.

I det öde Frölundaborg kunde de supportrar som väl var på plats höras desto bättre. De passade på att hylla deras nye målvaktsfavorit, Johan "JG" Gustafsson.

"Hoppa Johan, hoppa Johan".

Gustafsson var inte sen att haka på och hoppade till fansen stora glädje som besvarade kärleken från "JG".

Det upphaussade nyförvärvet Simon Hjalmarsson har haft svårt att leverera i Frölunda-tröjan. Glädjen hos honom efter att han "huggit" in 5-0 för Frölunda var påtaglig.

I slutet hettade det till rejält när jätten i Minsk – Sergei Sheleg tröttnade och slog ner Robin Figren. Eller mest brottade ner nummer 22.

Efter överkörningen av Yunost Minsk väntar nu Eisbären Berlin i nästa omgång – åttondelsfinalen av CHL. Även den spelas i Frölundaborg och frågan är om det kommer fler då? Mot Minsk kom endast 1 042 åskådare.