Frölunda krossade Färjestad: Kattens lek med råttan

Det var inget snack i Karlstad – Frölunda gav Färjestad en riktig hockeylektion.

ANNONS
|

Det började inte särskilt bra för Frölunda. Färjestad var det bättre laget och Lasse Johansson tvingades till både en och två kalasräddningar. Men med en minut kvar av perioden var det dags. Johan Sundström hittade Andreas Johnson som hittade Henrik Tömmernes. Backens skott styrdes in av Andreas Johnson och fick experten Niklas Wikegård att dra till lite väl.

– Ett av de snyggaste hockeymål jag har sett! Jag kanske tog i lite där, säger han i C More.

45 sekunder senare var det dags igen. Kapten Joel Lundqvist fick pucken av comebackande Anton Axelsson och drog upp den i krysset bakom Justin Pogge. Lundqvists 16 mål för säsongen. Ett mål som tar han upp i skytteligatoppen.

ANNONS

– Vi har jobbat och tränat på lite grejer hemma på Campus. Tycker vi gör en ganska bra första period, säger Johan Sundström till C More.

I den andra perioden fick Frölunda en drömstart, Andreas Johnson sköt och Spencer Abbott styrde snyggt in pucken bakom Justin Ogge. Med bara minuter kvar av perioden var det dags igen. Patrik Carlsson drev in pucken i zon och droppade snyggt till Tom Nilsson. Backen var iskall och höll i pucken innan han bombade in 4-0.

– Det är lite kattens lek med råttan, säger Sanny Lindström i C More.

Överkörningen av Färjestad fortsatte i den sista perioden. Först bombade Henrik Tömmernes in 5-0 i powerplay. Mindre än minuten senare var det dags igen. Nytt powerplay – nytt mål för Frölunda när Andreas Johnson tryckte in pucken.

Segern gör att Frölunda fortsätter i serieledning på samma poäng som Skellefteå.

Färjestad-Frölunda 0-6

0-1 (19.03) Andreas Johnson (Henrik Tömmernes, Johan Sundström)

0-2 (19.48) Joel Lundqvist (Anton Axelsson)

0-3 (25.18) Spencer Abbott (Andreas Johnson, Jacob Larsson)

0-4 (38.18) Tom Nilsson (Patrik Carlsson)

0-5 (43.16) Henrik Tömmernes, (Ryan Lasch, Spencer Abbott)

0-6 (44.52) Andreas Johnson (Spencer Abbott, Ryan Lasch), spel fem mot fyra.

ANNONS