Frölunda körde över serieledaren - tar över förstaplatsen

Frölunda fick revansch på Karlskrona och är åter i serieledning efter att ha vunnit det laddade toppmötet med 3-0.

|

Efter förlusten mot Djurgården i torsdags var det ett taggat Frölunda som borta skrinnade ut mot serieledarna Karlskrona på lördagseftermiddagen.

Drygt åtta minuter av matchen hade gått när 16-årige Rasmus Dahlin presenterade sig som SHL:s hittills näst yngste målgörare.

Ett riktigt vackert mål efter passning från en annan yngling, 20-årige Christoffer Ehn.

Om känslan efter att ha gjort sitt första SHL-mål berättade Rasmus Dahlin för Cmore i pausen:

-Det var skönt att ta ledningen. Passningen var bra, jag kom i hög fart, gick till vänster ochsköt. Det var gött att se den gå in, förklarade Dahlin.

Därmed blev 16-åringen också historisk som den förste spelaren född på 00-talet att göra mål i SHL. Han blev också den näst yngste målskytten någonsin i SHL - knappt slagen av Oliver Kylington som gjorde mål för Färjestad 2013.

Toppmatchen höll dock på att få en galen början för Frölunda.

Jonathan Sigalet fick i väg en misslyckad passning som Karlskronas Emil Larsson snappade upp och satte i ribban bakom en överraskad Johan Gustafsson.

Frölunda kom dock tillbaka i den täta och tuffa matchen och hade möjligt att ledningen i power play, dock utan att förvalta möjligheterna.

Drygt fyra minuter in i den andra perioden var det dags för nästa ungindian att ta för sig:

21-årige Victor Olofsson som i Frölundas numerära överläge utnyttjade röran framför Karlskronas mål och gjorde 2-0 efter passning från Henrik Tömmernes.

-Jag chansade och sköt, lite flyt att den gick in, löd den förre Modospelarens kommentar.

Efter drygt tio minuter hade Karlskrona möjlighet att reducera – på straff. Detta orsakat av Jacob Larsson som slagit på Mattias Guters klubba i friläge.

Straffen vill nog Guter helst glömma.

En slapp backhand som hamnade i bröstet på Frölundas keeper Johan Gustafsson.

Karlskrona fortsatte med sina försök – och sina missar. Men det ville sig helt enkelt inte, bland annat hade KHK en puck i Stolpen.

I det läget när Karlskrona pressade hade Frölunda samtidigt börjat tappa fokus och slarvade med sina passningar.

Att Frölunda i det läget gjorde 3-0 efter knappt 18 minuters spel fick luften att gå ur hemmalaget som inte var på topp i sitt försvarsspel.

Karlskronas backar stod helt enkelt och hästesöv när Sebastian Stålberg snyggt och ledigt tråcklade sig förbi för att vackert sätta pucken i mål.

I de tredje mållösa perioden spelade Frölunda stabilt, höll undan Karlskrona och bevakade sin efterlängtade bortaseger.