Första segern för Frölunda – hyllades av fansen

Första segern i SHL är ett faktum för Frölunda. Slog Brynäs på hemmais. – Första vinsten är alltid jävligt ball, säger Nicklas Lasu.

|

Frölunda hade revansch att utkräva mot Brynäs efter den blytunga förlusten med 7–2 uppe i Brynäs under fredagskvällen. Den första perioden blev identisk med den mellan lagen senast. Väldigt jämnt men Brynäs skulle ta ledningen och gjorde det efter ett rejält misstag av Frölunda.

Efter att Frölunda haft för många spelare på isen så fick Brynäs powerplay. Efter ett klapp-klapp-spel så kunde Jonathan Granström sätta dit pucken bakom Johan Gustafsson efter fint förarbete av Oskar Lindblom och Jonathan Pudas. Ett mycket vackert hockeymål.

Domarduon Morgan Johansson och Mikael Holm hamnade i fokus i Scandinavium och utvisningarna haglade.

Störst ilska väckte tacklingen från Jonathan Sigalet som slutade med matchstraff. Detta trots att tacklingen inte tog i huvudet på Jesper Jensen. Tack vare ett riktigt vasst boxplay kunde Frölunda klara av det fem minuter långa powerplay som Brynäs fick.

Med bara ett par minuter kvar av den andra perioden skulle kvitteringen komma. Casey Wellman flippade fram pucken till supertalangen Kristian Vesalainen som styrde pucken på mål. David Rautio lämnade en retur som Scandinaviums populäraste spelare, Joel Lundqvist kunde peta in till stort jubel.

I slutet av perioden fortsatte det att vara irriterat på läktaren. Luleå hade ett tag tre spelare i utvisningsbåset medan Frölunda nöjde sig med att ha två spelare sittandes.

Den tredje perioden hann knappt börja innan det var dags igen för Frölunda. Efter 57 sekunder precis när Brynäs blev fulltaliga så satte Johan Sundström dit pucken. Ett rappt handledsskott i krysset bakom en chanslös David Rautio som bara kunde titta på.

Mats Rosseli Olsen kunde sätta 3–1 i tom kasse i slutet. Ett mål som blev matchens sista.

Inför nedsläpp hyllades Nicklas Lasu lite extra. Forwarden har redan gjort 500 matcher i Frölunda-tröjan och fick stående ovationer.