Frölunda inte mätta: "Vi går för guldet"

Johan Gustafsson höll nollan när Frölunda krossade Fribourg och tog sig till tredje raka finalen i Champions Hockey League. – Varje gång man har chans att vinna guld så går man för det, säger han till SVT.

ANNONS
|

Det börjar bli en ganska imponerande meritlista för Johan Gustafsson. Den 24-årige målvakten har redan ett JVM-guld, ett VM-guld, ett SHL-guld och ett CHL-guld i bagaget. Nu får han chansen att lägga till ännu ett guld i CHL efter krossen av Fribourg. – Det är klart att det alltid är kul att täppa igen. Det viktigaste för oss var ändå att gå vidare och jag tycker att vi gör en riktigt bra match. Vi spelar kontrollerat och grabbarna jobbar stenhårt hela tiden, säger Gustafsson till SVT och fortsätter. – Klart att det känns inspirerande. Varje gång man har chans att vinna guld så går man för det. Vi ser framemot finalen. Men Gustafsson hade en hel del tur i semifinalsreturen, Fribourg hade tre ramträffar men fick inte in pucken.

ANNONS

– Jag hade lite flax där med stolpe och ribba. Jag tyckte att jag kom i det efter tio minuter och det var skönt att komma in i det. Jag var ju borta sist, säger han.

För Frölunda visade Sean Bergenheim, Henrik Tömmernes, Robin Figren och Carl Grundström vägen med sina mål i returen. Totalt vann Frölunda med hela 9–1. I finalen som spelas sjunde februari – i Frölundaborg.

ANNONS