Frölunda Indians - årets klubb i Europa

ANNONS
|

Frölunda kammade hem en full pott när man vann samtliga priser man var nominerade till under galan som hölls i Prag. Nämligen årets klubb och årets tränare.

– Det är jätteroligt att vi blir uppmärksammade på en så här stor gala. Vi är en klubb som jobbar med att hela tiden bli bättre, så det här är ju fantastiskt roligt för hela klubben, säger tränare Roger Rönnberg.

Prisades för spelarutveckling

Sportsliga framgångar har avlöst varandra hos Frölunda den senaste tiden, men det är inte bara därför man utsetts till årets klubb.

Ett av kriterierna för priset är en god utveckling av spelare, något tränare Roger Rönnberg länge lagt stort fokus på. Orden ”Vi ska bli bäst i världen på att utveckla spelare” har använts flitigt av tränaren, nu fick han till slut ett kvitto.

ANNONS

– Det är viktigt att jag pratar om det, men också viktigt att vi genomför det och har en förening där alla står bakom orden. Självklart är det kul att vi blir uppmärksammade för vårt jobb och att spelare mår bra av att växa i vår förening.

Rönnberg blev årets tränare

En av frontfigurerna i detta framgångsrika Frölunda har såklart varit just Rönnberg, något han nu prisats för genom att utses till årets tränare. Huvudtränaren är dock känd för att hellre prata om laget än individuella insatser, något som speglar av sig när han ska förklara varför just han blivit utsedd till årets tränare.

– Jag ser inte det här är som ett individuellt pris. Jag har en otrolig support från hela coach-teamet som gör ett otroligt jobb, men det är också en förening där alla drar åt samma håll och står bakom det jag gör.

Hur går ni vidare efter detta?

–Det är fullt jobb imorgon igen. Vi kan stanna upp, njuta och vara stolta ikväll, men sen gäller det att fortsätta vårt arbete.

ANNONS