Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/3

Frölunda hoppas på Lias och Grundström

Frölunda har hoppet kvar om Lias Andersson och Carl Grundström. – I en perfekt värld så får vi hem dem. Det är de två vi vill ha, säger sportchef Fredrik Sjöström.

Frölunda har alltså tre spelare på camp i Nordamerika. Lias Andersson har det tufft i New York Rangers, Carl Grundström imponerar för Toronto Maple Leafs och John Nyberg visar upp en bestämd sida för Dallas Stars.

Alla har skrivit ett treårigt ingångskontrakt med respektive klubbar – och tillhör alltså NHL.

Men Nyberg sitter på ett plan hem. Han ansluter till Frölunda under onsdagen – och tänker ta en säsong till i SHL.

Men sen då?

Lias Andersson har spelat tre matcher för Rangers i en rookieturnering och fått bära ett A på bröstet som assisterande kapten. Men noll poäng på tre matcher har inte gett det stora genomslaget och i nattens förlustmatch mot Detroit kommenterade tv-expertisen att han ”såg ut som ett spöke” på isen.

Osynlig, alltså.

– Jag har inte haft någon dialog med Rangers, men vi vet att han kommer att vara med på main camp. Det blir lite intressant att se hur det går för honom i de matcherna – och vi kommer att ta en kontakt om ett par veckor, berättar Sjöström.

Toronto har i sin tur bara spelat två träningsmatcher – och nu startar den riktiga campen.

– Jag skulle tro att han är med där. Jag har inte hört något annat. Sedan får vi se hur länge han är med där, säger Sjöström.

Intrycket?

– Grundström har gjort det bra. Spelat hårt och fysiskt, så som han kan spela. Det lilla jag har hört så har han gjort ett bra intryck. De har haft fystester också – och där har han gjort bra ifrån sig. Det är kul att höra, berättar Fredrik Sjöström.

Frölunda har inte slutat att hoppas på sina forwards.

– Vi avvaktar innan vi går till ett annat steg, eller tänker i andra banor. Skulle de försvinna bägge två, ja … då får vi lägga om planen. Men det är de här två killarna som vi har signat. De är de två som vi vill ha, det är så vi har byggt det. Med dem i laget.

Mest läst