Foto: Bildbyrån/GP
Foto: Bildbyrån/GP

Frölunda har hittat känslan – och en ny målvaktsetta?

ANNONS
|

Jag ser massor av träningar med Frölunda, men skulle aldrig kalla mig expert på hockey eller nån som ser varenda taktisk förändring på isen.

För det gör jag verkligen inte.

Däremot är det fascinerande att nästan dagligen vara så pass nära Europas bästa förening, den klubb som har draftat 76 spelare till världens bästa liga.

Att se spelet bakom kulisserna, höra hur riktlinjerna dras upp av Roger Rönnberg och hans tränargäng. Och att dagen efter se träning och teori omsättas till praktik.

För inför matchen mot Karlskrona bestäms det på isen att Frölunda ska spela med fart i mitten av banan – för så gjorde inte Skellefteå i premiären och vann först efter ett par nödbloss från Joakim Lindström nere i Blekinge.

ANNONS

När Frölundaborg bytts mot Scandinavium funkar precis allt i taktiken.

Frölunda leker höststorm och ekoxarna på gästernas tröjor är på väg att krypa i vinteridé direkt. Så kallt blåser det.

ALLRA MESTimponerar internet-kedjan, den med tre killar på W. Tja, den surfar nästan fram på det frusna vattnet.

Pontus Widerström kom med i Frölundas trupp som siste man – och den värvningen kan inte sportchef Fredrik Sjöström ångra eller vara missnöjd med. Kungälvskillen har inte bara hjärta för klubben, utan även energi som en mindre kärnreaktor.

Ett mål belönas han också med den här kvällen.

FÖRRESTEN: TÄNK OM Christoffer Ehn fått en injektion av målsinne. Han har precis allt – utom just det.

Skridskoåkningen är magisk, drivet mot mål finns där, tuffheten har han övat upp.

JAG VET ATT jag skrivit det förut, men det smärtar nånstans att en gubbe som har alla meriter som krävs utom tio år i klubben inte kommer att hissas i taket.

Tomi Kallio är 40 år – och bäst i finska ligan för tillfället.

”Jag tycker också att man borde, inte på grund av mig, ändra på reglerna. Nuförtiden är det väldigt sällan någon spelar tio år i en och samma klubb. Ibland känns det som att tre år i samma klubb är lång tid”, säger Kallio – som kommer att ha spelat nio år i både Frölunda och TPS Åbo när karriären är över.

ANNONS

Klubbhjärta så det räcker och blir över, med andra ord.

Hört talas om fingertoppskänsla, Frölunda?

TILL SIST: NollanJohan Mattsson har visserligen inte fler än 13 skott emot sig i SHL-debuten, men gör några riktigt bra räddningar.

Sprider lugn, släpper inga returer – och har redan en egen ramsa: "Mattsson till landslaget ..."

Det är kanske aningen tidigt – men Johan Gustafsson har fått en fullvärdig konkurrent.

Plus

Publiken. Nästan 8 000 på en torsdagsmatch i omgång två av 52, fem dagar innan löning och mot Karlskrona. Det är riktigt bra.

Minus

C More. Att bara sända Frölundas match via streaming-tjänsten måste vara årets mest korkade beslut. Har inte kanalen tillgång till sina egna tittarsiffror? Lotten avgjorde?

ANNONS