Frölunda föll tungt i heta rivalmötet: Frustrerande

Hett värre brukar det vara när Färjestad och Frölunda möts. I går var värmlänningarna några grader hetare än indianerna, som tappade serieledningen till Skellefteå.

|

Rivalmötet i Karlstad slutade förra gången i en klang och jubel-föreställning för Frölunda. 6–0 blev det den gången. I går blev formstarka Färjestad en betydligt hårdare nöt att knäcka för indianerna.

Efter att flera frölundaiter blivit bortdribblade av Mikael Johansson sköt Niklas Arell in 1–0 för värmlänningarna bakom Johan Gustafsson i första perioden. I skuggan av Lasse Johansson har Gustafsson haft det tungt i Frölundas mål den här säsongen.

Men mot Färjestad stod han för flera bra räddningar som i viss mån höll kvar sitt lag i matchen.

Det gjorde han också under hela andra perioden. Trots att FBK spelade fem mot tre och mot slutet av perioden i stort sett bodde i Frölundas zon höll Gustafsson siffrorna nere.

Ett skönt besked både för målvakten själv och för serieledarnas ledare som gärna ser två burväktare i form när serien drar ihop sig framöver.

– Jag vill vinna matchen men visst kändes det bra och stabilt i dag. Samtidigt så är det stora målet att ge laget chansen att vinna och det lyckades vi inte med i dag. Men jag får ta med mig det positiva härifrån, säger Johan Gustafsson.

Efter att ha blivit nollade två matcher i följd har Frölunda hittat målformen framåt mot Växjö och Djurgården. Men mot Färjestad var det återigen effektiviteten i anfallsspelet som var något av en akilleshäl för göteborgarna.

– Det var det sista lilla som saknades. De fick in en puck mer men med lite flax hade vi kunnat vinna, säger Johan Gustafsson.

Men Istället för en kvittering var det Färjestad som utökade sin ledning. Frölunda var inte riktigt med bakom egen kasse och tillät Joel Eriksson Ek att sätta 2–0. Men det väckte Frölunda.

Kort därefter var Henrik Tömmernes som alltid den här säsongen het i powerplay. Sjunde målet i den spelformen kom med ett välriktat och hårt blålinjeskott. Reduceringen satt med cirka 13 minuter kvar och i det läget kändes en kvittering inte långt borta.

Men efter Tömmernes mål blev det inga fler glädjescener hos bortalägret. Istället fick de lämna över tabellens översta position till Skellefteå.

– Vi vill alltid vinna alla matcher. Men i dag var det tajt och tufft mellan två bra lag. Det är klart att man tittar på tabellen ibland men mest av allt är det frustrerande att vi inte lyckas vinna matchen, säger Johan Gustafsson.