Frölunda chockades av Minsk - nu krävs vändning hemma

En svag andraperiod gjorde att Frölunda oväntat förlorade med 2-3 borta mot Yunost Minsk. Nu krävs det seger på hemmaplan för att CHL-mästaren ska avancera till åttondelsfinal. – De saktade ned vårt spel, det kommer inte hända i nästa match, säger Frölundas tränare Roger Rönnberg till SVT play.

|

Frölunda har hamnat i ett lurigt utgångsläge inför returmötet med Yunost Minsk i sextondelsfinalen av CHL. Efter en svag mittperiod tillät man motståndaren att skaffa sig ett grepp om händelserna och till slut fick Frölunda lämna isen som förlorare med 2-3.

– De vann rättvist i dag, de jobbade hårdare än vad mitt lag gjorde, säger Roger Rönnberg till SVT play direkt efter slutsignalen.

– Vi är inte förvånade, de är ett bra lag.

Det började annars bra för göteborgarna, som tidigt tog kommandot i det första mötet när lagen på tisdagskvällen drabbade samman i den vitryska huvudstaden. Och när drygt sex minuter var spelat av slutspelsmötet var det också gästerna, som genom Kristian Vesalainen, tog ledningen. Jättelöftet frispelades med en passning från kedjekompisen Joel Lundqvist och drog till med ett rappt skott. Dmitri Michakov i Minsk-målet hann inte med och släppte retur, Vesalainen var påpasslig och rakade in 0-1 i nät.

Men efter den fina starten kom bortalagets spel av sig. Minsk kom inte bara in i matchen utan under slutdelen av den första perioden tog man också över och snurrade friskt i Frölundas zon. Efter ett par vassa räddningar kunde inte Johan Gustafsson längre stå emot, och med 12.27 på klockan hittade Viktor Turkin 1-1. Ett resultat som stod sig till den första pausvilan.

I mittakten skulle så Minsk fortsätta att ånga på. Och efter en snabb omställning kunde hemmalaget, med ett direktskott från Pavel Razadovski, pricka in 2-1. Frölunda jagade intensivt ett kvitteringsmål men efter en massiv press från bortalagets drabbades man av en oturlig utvisning. Frölunda hann inte byta i tid och domarna straffade gästerna för att vara sex man på isen. Minuten in i hemmalagets powerplay blev det målrassel för Minsk igen. Ett anfall med ett par snabba passningar avslutades med att Pavel Chernook, från sin position mitt i slottet, kunde dunka in 3-1.

I den tredje perioden ökade Frölunda tempot markant, men det dröjde tills det var mindre än fem minuter kvar innan Casey Wellman skapade extra nerv i matchen och dubbelmötet när han prickade in 2-3 i powerplay. Fler fullträffar blev det dock inte och Frölunda har ett lurigt utgångsläge inför returmötet i Göteborg.

– De vann välförtjänt, de lyckades få ned tempot i vårt spel, men det kommer inte hända i nästa match, säger Roger Rönnberg.