Frölunda chanslöst mot Djurgården

ANNONS
|

Det var en tackling från Djurgårdens Patrick Thoresen mot Frölundas Johan Sundström som då, i fredags kväll, fick Rönnberg att utbrista:

– Det var ett mordförsök!

Ett dygn senare är Frölundatränaren ångerfull.

– Jag vill be om ursäkt till Thoresen, till Djurgården och till hela hockeyn. Jag känner mig som världens största idiot. Jag var egentligen inte irriterad på honom, utan som så ofta på domarna. Jag är lite för känslostyrd ibland och borde väl gå någon kurs för det. Det var väldigt onödigt sagt, säger han.

Och han absolut kan ha rätt i att uttalandet tände Djurgården. Den här 5–2-vinsten till stockholmarna var nämligen helt välförtjänt.

ANNONS

Frölunda var bara bra i matchens första tio minuter. Typiskt då att hemmalaget gjorde två mål inom loppet av 25 sekunder strax efter det.

Lukas Bengtsson reducerade visserligen innan perioden var slut, men i andra var Frölunda verkligen borta.

– Vi drog på oss alldeles för många utvisningar. Det går inte att bara spela massa boxplay och vinna matcher. I fem-mot-fem-spelet tycker jag att vi var väl så bra som dem, säger Joel Lundqvist.

Själv var han också en sorts syndabock. Vid 2–1 i början av andra hade Frölunda powerplay. Då åkte Joel ut för tripping i egen zon.

– Jag tyckte att jag tog pucken först och spelaren sedan, men det tyckte ju inte domaren, säger han.

En sekvens på 52 sekunder i slutet av perioden avgjorde matchen definitivt, eftersom Djurgården då kunde gå från 2–1 till 4–1.

Därmed var det kört.

Är det svårt att slå samma lag två dagar i dag, Joel?

– Det borde ju inte vara det, men jag vet inte – kanske det är så? Jag gillar ju annars upplägget med back-to-back.

Det gör även Roger Rönnberg.

– Absolut. Jag tycker att det är riktigt härligt. Det blir två matcher fyllda av känslor. Det är slutspelskaraktär på det hela. Det är så här vi ska spela, och det är bara bra med den här typen av rivalitet mellan två lag. Men mitt utspel efter första matchen var oerhört klantigt och hjälpte knappast oss, säger han, och fortsätter:

ANNONS

– Dessutom tycker jag att vi var tvåa på pucken från början i dag. Det var rätt lag som vann. Det fanns stunder i matchen då vi spelade bra, men vi fick slita oerhört med alla boxplay och det tärde på våra krafter.

ANNONS