Frölunda bjöd på uppvisning - krossade Örebro

Traditionsenlig Movember-match hemma i Scandinavium. Då slog Frölunda till med en riktig fullträff, körde över Örebro och befäste sin serieledning.

|

Publiken i Scandinavium hade knappt hunnit inta sina platser innan det blev måljubel för hemmalaget. Frölunda, för dagen i svarta tröjor, välkomnade Örebro i den traditionsenliga Movember-matchen och satte absolut högsta fart direkt. Inte ens minuten var spelad innan hemmalaget var centimeter ifrån att ta ledningen, men den gången gick pucken i stolpen. Det gjorde den inte i nästa anfall. Patrik Carlsson drev förbi en rad bortaspelare innan han med en diagonalpass hittade Robin Figren på högerkanten. ”Figge” gjorde inget misstag utan skickade upp 1-0 i Axel Brages vänstra kryss.

Det var starten på en förstaperiod där Frölunda bjöd på propaganda-hockey. Med fart, energi och finess körde man över gästerna från Närke. Och när signalen för periodpaus ljöd hade Indianerna hunnit pricka in både 2- och 3-0. Först styrde Johan Sundström in 2-0 i powerplay och efter en vass omställning kunde Sean Bergenheim, elegant framspelad av Christoffer Ehn, raka in sitt första mål i Frölunda-tröjan sedan återkomsten. Finländarens tredje poäng på tre matcher.

I den andra perioden fortsatte Frölunda att bjuda på offensiv briljans samtidigt som motståndarna hade svårt att få ordning på sitt spel. Med 25.50 på klockan tryckte Victor Olofsson in en retur från nära håll. Och vore det inte för att Julius Hudacek, som en bit in i mittakten ersatte Axel Brage i Örebro-målet, storspelat kunde det mycket väl ha varit betydligt fler mål för Roger Rönnbergs manskap. Chanserna radades upp och både Carl Grundström, Simon Hjalmarsson och Joel Lundqvist kostade på sig att missa öppna möjligheter. Örebro lyckades få in en reducering, men målet dömdes bort av domarteamet då en Örebro-spelare i sekvensen innan tryckt in Dan Bakala i målet.

I slutakten var det, av förklarliga skäl, lägre tempo på isen och Frölunda koncentrerade sig mest på att spela av matchen samtidigt som gästerna inte hade kraft nog för att skapa någon riktig nerv. Innan slutsignalen ljöd hann dock Robin Figren trycka in sitt andra mål i matchen. Efter en stökig sekvens framför mål lyfte forwarden upp pucken i nättaket.

Matchen slutade 5-0, Dan Bakala fick hålla sin första SHL-nolla för säsongen och Frölunda inkasserade tre nya poäng som gör att man befäster serieledningen.