Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/11

Frölunda avslutade serien med målfest

Frölunda slog till med målfest i sista seriematchen. Inför en jublande hemmapublik besegrades Brynäs med 8-3. Nu väntar Malmö i kvartsfinalen.

Det var en väldigt stolt tränare som mötte pressen efter matchen.

– Jätteroligt att killarna fick avsluta serien så här bra inför hemmapubliken, det märktes redan från start att de ville ha den här matchen, Roger Rönnberg

Han fortsätter:

– Det har växt fram ett järngäng av de här killarna sedan i höstas, det ska bli väldigt intressant att se vad de kan ställa till med i slutspelet, säger Rönnberg.

Frölunda inleder alltså hemma mot Malmö måndagen den 19 mars.

– Vi är oerhört laddade, det är det här man väntat på hela säsongen, säger Roger Rönnberg och fortsätter:

– Serien har varit väldigt jämn - så en sak kan vi vara säkra på, det blir även slutspelet. Jag tror att våra möjligheter att komma långt är väldigt goda, säger Rönnberg.

"Får ta igen det i slutspelet"

Efter matchen mot Brynäs lyfte han fram John Nyberg.

– Jag tycker att han gjorde sin bästa match hittills under säsongen - där har vi också fått en mycket stark kedja, berömmer Rönnberg.

Han tyckte dock lite synd om Ryan Lasch.

– Han missade chansen att bli poängkung, det var lite trist. Men han får ta igen det i slutspelet, säger Rönnberg.

Frölunda inledde klassikermatchen mot Brynäs genom att göra 1-0 efter drygt fyra minuter.

Poängkungen Ryan Lasch var i powerplay positionerad bakom brynäsmålet när han hittade Carl Grundström – som inte gjorde något misstag, pucken smet förbi David Rautio i gästernas mål.

Det redan starka publiktrycket i Scandinavium ökade ytterligare och på isen fick Frölunda förnyad energi och såg riktigt vasst ut i inledningen.

Men trots att chanserna stod på rad fick Frölunda inte till det.

Missarna framåt var för många och bakåt var det inte tillräckligt effektivt – något som blev högst påtagligt när Brynäs kvitterade till 1-1 genom Christopher Liljewall.

Då återstod mindre än en minut kvar av den första perioden – och utjämnad ställning var inte vad hemmapubliken förväntade sig efter den matchbild som bjöds. Frölunda hade haft åtskilliga möjligheter att ta ledningen.

Lasch mål bortdömt

Det reparerades direkt i andra – trodde alla.

Men det ledningsmål Ryan Lasch gjorde i friläge dömdes bort sedan han ansågs ha gått för hårt fram mot Rautio i Brynäs mål.

Jublet och ledningsmålet, 2-1, kom istället efter fyra och en halv minut då Mats Rosseli Olsen påpassligt tog hand om en retur framför gästernas mål.

BETYG: "Hittat storformen – lysande rätt igenom"

3-1 klockades efter drygt elva minuter – ett till synes konstigt mål där Sebastian Stålberg fick pucken på sig för vidare färd in i mål.

Alla sätt är bra…

Majoriteten av de 11 672 i publiken fick anledning att jubla.

I början av den sista perioden (2.39) reducerade Brynäs till 3-2 genom Juuso Ikonen – men målet hann knappt noteras innan Victor Olofsson utnyttjade ett passivt Brynäsförsvar och gjorde 4-2 (3.06).

Målfesten fortsatte

Jontahan Sigalet tog hand om returen från Adam Almquist fina skott – därmed stod det 5-2. Dock resucerade Bryäns kort efter, 5-3.

KRÖNIKA: "Anfallet glittrar av guld och doftar Götaplatsen"

I slutet rann det iväg rejält, rena målfesten.

Jan Mursak gjorde 6-3, Pathrik Westerholm stod för 7-3 och Victor Olofsson gjorde 8-3, hans andra mål för dagen.

Läs mer om Frölunda Indians
Mest läst