Frölunda stormar vidare mot ännu en final i CHL

Frölunda har varit i final vid tre av fyra tillfällen i Champions Hockey League. Efter 6–3 hemma mot HC Plzen står klubben med ena skridskon i ännu en final.

|

Han har varit borta sedan matchen mot Timrå 19 december och genomgått en knäoperation. Men det verkar inte ha hämmat Ryan Lasch särskilt mycket.

Tillbaka på isen för Frölunda igen tog det inte mer än dryga tolv minuter innan han presenterade sig.

Med en läcker passning hittade han Rhett Rakhshani som kunde peta in 2–0 för Frölunda i powerplay.

Dessförinnan hade Joel Mustonen gjort 1–0 i boxplay i den första semifinalen mot tjeckiska HC Plzen.

– Vi får börja med att hålla oss på planen, det låter kanske lite klyschigt men vi får inte ta så mycket utvisningar, det håller inte, säger han till SVT efter den första perioden.

Men tjeckerna skulle ta sig in i matchen innan periodpausen. Det genom Conor Allen som kunde få ett friläge i boxplay och lura Johan Gustafsson.

Målvakten som inte hade förlorat i CHL sedan 4 oktober 2016 borta mot Yunost Minsk.

Något han inte skulle göra den här kvällen heller.

Trots att Conor Allen kvitterade till 2–2.

Ryan Lasch skulle presentera sig på nytt i den andra perioden. Då som målskytt efter att ha petat in pucken och fått målet godkänt efter videobedömning.

– Det känns bra, en match med högt tempo så det är en perfekt match att komma in i, säger han till SVT.

Kort därefter kom även 4–2 när Anders Grönlund dundrade in pucken.

Backens blott andra i Frölunda-tröjan.

Ledningen skulle växa än mer efter att Sebastian Stålberg rundat kassen och skickat in pucken perfekt till Simon Hjalmarsson som petade in pucken.

Frölunda skulle utöka ledningen än mer. Återigen var det ett kaliforniskt powerplay-samspel när Ryan Lasch serverade Rhett Rakhshani som var iskall när han prickade in pucken.

Tjeckerna skulle reducera och hyfsa till siffrorna inför returen när Conor Allen gjorde sitt tredje för kvällen.

Men närmare än så kom man inte.

Efter segern med 6–3 har Frölunda nu ena skridskon i finalen av Champions League. Något som kan ge en ekonomisk boost då segraren får 3,5 miljoner kronor. Sköna pengar för klubben som än så länge inte tjänat några större pengar på turneringen den här säsongen.