Frölunda föll på nytt mot Örebro

Förlust senast i Örebro med hela 1–7 för Frölunda. Någon revansch blev det inte nu heller då Örebro kunde vinna efter förlängning med 4–3 efter ett omdiskuterat mål.
– Det är ett fantastiskt underligt mål, säger Roger Rönnberg.

ANNONS
|

Efter käftsmällen senast hemma mot Djurgården då det blev förlust med hela 1–6 var det ett revanschsuget Frölunda som tog sig till Örebro.

Ett Örebro som körde över Frölunda senast lagen möttes i Behrn Arena då det blev 7–1. Lika stora siffror skulle det dock inte bli den här gången.

För Roger Rönnbergs gäng var det säkerligen skönt att spela på bortais då hemmaspelet hackat rejält.

På de sex senaste bortamatcherna hade Frölunda fem raka segrar.

Frölunda skulle också ta ledningen i den här matchen. Ryan Lasch höll i pucken och frispelade Samuel Fagemo som var iskall och lurade Stefan Steen.

ANNONS

Kvitteringen skulle komma för Örebro.

LÄS MER:Printz lovar bättre resultat för Frölunda

Gustav Lindström drog på sig en utvisning och det tackade Kristian Näkyvä för när han prickade dit pucken bakom Johan Gustafsson.

– Det är en väldigt onödig utvisning, säger Roger Rönnberg.

I den andra perioden skulle Örebro ta ledningen när Patrik Virta styrde in pucken precis framför Johan Gustafsson. Ett mål som tvingade domarna till att ta hjälp av videogranskning innan målet godkändes.

Något som fick Roger Rönnberg att reagera.

– Jag har inte fått någon förklaring som håller ... domarna på isen tycker att Patrik Carlsson puttar in honom i "JG". Men han åker rakt in och "Purre" försöker hålla sig undan där. Det är ett fantastiskt underligt mål enligt mig, säger han och fortsätter:

– Han har inte en chans att göra en räddning där. Det blir omöjligt för spelarna att veta vad som gäller.

Rhett Rakhshani skulle kvittera för sitt Frölunda när han dundrade in en puck från blålinjen.

Den glädjen blev dock kortvarig.

LÄS MER:Mattsson lämnar Frölunda ett tag

Rodrigo Abols fick pucken och kunde ganska enkelt lägga in pucken. Ett mål som Johan Gustafsson inte kan vara alltför nöjd över att ha släppt in.

Samtidigt fortsatte kräftgången för Frölunda i powerplay när laget fick chansen gång på gång utan att lyckas.

ANNONS

Något som gör att laget är sämst i powerplay sett till de åtta senaste omgångarna i hela SHL.

Frölunda skulle komma tillbaka och det genom Chay Genoway som slängde iväg pucken mot mål. En puck som slank förbi alla och in bakom Stefan Steen.

LÄS MER:Frölundas fem bästa spelare mot Örebro

Örebro skulle få en jättechans att ta ledningen. Detta när Frölunda åkte på en utvisning efter abuse of officials. Men något mål blev det inte där och matchen skulle gå till förlängning.

Där skulle det ta 15 sekunder innan Shane Harper kunde avgöra för sitt Örebro – efter en variant.

– De byter in en spelare från båset och vi hinner inte reagera. Vi har försökt göra samma grej i Champions Hockey League men då åkte vi på en utvisning på grund av ett felaktigt byte ... men i SHL får man tydligen göra så, säger Rönnberg och suckar.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS