Anton Blidh, som lämnade Frölunda inför den gångna säsongen, hade ett tufft första år på andra sidan Atlanten.
Anton Blidh, som lämnade Frölunda inför den gångna säsongen, hade ett tufft första år på andra sidan Atlanten.

"Första gången jag skulle tvätta var mamma med på Facetime"

Det blev ett tufft första år på andra sidan Atlanten för den före Frölundaspelaren Anton Blidh – som bland annat hade vissa problem med att bo själv och vad det innebär. – Första gången jag skulle tvätta var mamma med på Facetime hela tiden, säger han.

ANNONS
|

Anton Blidh lämnade Frölunda inför den gångna säsongen med NHL-ambitioner och spel inom Boston Bruins organisation. Den hårt arbetande forwarden, som kom till Frölunda redan 2009 för spel i klubbens U16-lag, fick dock ett tufft första år på andra sidan Atlanten. Efter 14 (10+4) poäng på 65 AHL-matcher med Providence Bruins bröt han foten, vilket då blev slutpunkten för 21-åringens säsong.

– Tyvärr var jag lite för upp och ner. Jag gjorde tio mål och det är okej för mig och jobbade mig upp från fjärdefemman till andra, säger Blidh till Frölundas hemsida.

Han tränar nu i Frölunda campus under ledning av SHL-mästarnas fystränare Pär Edlund – och tycker det är skönt att vara hemma igen efter ett tufft förstaår utomlands, som bland annat innebar att han var tvungen bo ensam för första gången i livet. Omställningen gick inte helt smärtfritt.

ANNONS

– Det var tuffast. Först gången jag skulle tvätta var mamma med på Facetime hela tiden och talade om hur jag skulle göra, berättar Blidh.

Han har från USA kunnat följa det Frölunda som han lämnade vinna både SM-guld och ta hem CHL-mästerskapet.

– Klart jag hade velat vara med, men rent egomässigt var det bra för mig att jag åkte. Mitt mål är att spela i NHL och när jag fick chansen så tog jag den. Jag hade ett bra snack med ledningen innan jag åkte hem och jag knackar på dörren. Och den är definitivt inte stängd, menar Blidh när han talar om sina chanser att plockas upp för NHL-spel med Boston.

Skenan som nu stabiliserar upp den brutna foten hoppas 21-årigen, som kör efter Frölundas schema hela sommaren, bli av med i slutet av månaden – och sedan sticker han tillbaka till USA när camperna börjar dra igång under andra halvan av september.

ANNONS