Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/3

Förre Frölundastjärnan: "Klart att det är frustrerande"

Äventyret i KHL fick en mardrömsstart för förre Frölundastjärnan Johan Sundström – efter bara tre matcher tvingades 25-åringen till operation. – Man får bara acceptera det och göra allt för att komma tillbaka, säger Göteborgaren som är hemma för att rehabilitera sig.

Efter två lyckade säsonger, som innebar ett SM-gul och två CHL-titlar tillsammans, med sitt Frölunda valde Johan Sundström att ge sig ut på äventyr – destinationen blev KHL och Avangard Omsk.

Men starten i den nya ligan blev långt från den önskade och efter endast tre ligamatcher skadade sig 25-åringen så illa att han tvingades till operation, enligt klubben kommer Sundström inte tillbaka innan årsskiftet.

Centern vill inte prata detaljerat om själva skadan, utan hänvisar då till klubben, men samtidigt berättar Sundström att det såklart inte blev den starten i KHL som han hoppats på.

– Det är klart att det alltid är frustrerande, speciellt när det är i början av en säsong såklart. Men jag har lagt det bakom mig efter operationen och nu blickar jag framåt för att komma tillbaka starkare, säger Sundström som i skrivande stund är hemma i Göteborg för att rehabilitera sig.

Hur är situationer som denna rent mentalt?

– Det är klart att det är frustrerande, men man får bara acceptera det och göra allt för att komma tillbaka. 

"Det är en utmaning"

Även om han inte hunnit spela allt för många matcher tillsammans med sin nya klubb har Johan Sundström ändå fått en positiv bild av ligan.

– Jag trivs bra, jag tycker att det är en förstklassig organisation med höga ambitioner och krav. Det är ju en rolig hockey som spelas i KHL, det är en utmaning, tuffa matcher med bra fart och mycket individuell skicklighet.

Hur är ligan om du skulle jämföra med tidigare erfarenheter av SHL, AHL och KHL?

– Det är ju lite mer resande i KHL, det är ju ett mycket större land. Allt är väldigt proffsigt och det är en bra miljö att vara i.

Hur går det med språket då?

– De hjälper till på ett väldigt bra sätt. Ryskan är ju inte jättelätt i början, man snappar ju upp en hel del fraser och ord. Samtidigt som de hjälper till med att översätta åt en. Så jag trivs bra här borta!

Läs mer om Frölunda Indians
Mest läst