Förre Frölundaspelarens skadesmäll: "Borta länge"

Förre Frölunda-stjärnan Johan Sundströms start i Ryssland kunde knappast startat sämre. Efter endast tre spelade matcher med sitt Avangard Omsk tvingas centern till operation och kommer missa resten av året. – Vi kommer tyvärr inte få tillbaka honom innan det nya året säger Avangard Omsks tränare Andrei Skabelka.

ANNONS
|

Efter en mindre lyckad sejour i Nordamerika vände Johan Sundström hem till Sverige och klubben i sitt hjärta, Frölunda. Tillbaka i sin hemstad växte "Sunny" till en storstjärna som ledde Frölunda till ett SM-guld och två CHL-guld.

Framgångarna i SHL väckte intresset i KHL och Avangard Omsk som valde att ge den 25-åriga centern ett tvåårskontrakt. Något de inte ångrade.

– Han imponerade på oss under försäsongen och har varit en viktig center i vår förstakedja, säger Avangard Omsks tränare Andrei Skabelka påklubbens hemsida.

Men det krävdes bara tre matcher innan Sundström möttes av ett minst sagt tungt baklag, nämligen en skada som kommer hålla honom borta från hockeyn en lång period.

ANNONS

– Sundström kommer bli borta länge.Vi kommer tyvärr inte få tillbaka honom innan det nya året, han kommer att behöva opereras, förklarar tränare Skabelka innan han fortsätter:

– Han flög hem till Sverige för att göra en undersökning och vi inväntade på besked från läkaren, och det var en besvikelse.

ANNONS